Rally All Stars

Rally All Stars

0 559

OTKAZAN RAS 2011.

Početkom svibnja 2010. godine u centru Poreča, na izvrsno pripremljenoj stazi, održan je po prvi puta na prostorima Hrvatske Rally All Stars (RAS) vrhunska manifestacija koja spaja sport i zabavu, a što je najvažnije nosi neiskorištenu edukacijisku i preventivnu poruku o sigurnosti u prometu. Glavni akteri bili su vrhunski svjetski I europski automobilisti, prvaci rallya svojih zemalja i kontinentalnih prvenstava, kupova predvođenih četverostrukim svjetskim prvakom i jednim od pobjednika Rallya Dakar Juhom Kankkunenom. Bilo je to tri dana vrhunskih vožnji u različitim vozilima, a obzirom na uspjeh repriza je pripremana i za ovo proljeće. Nažalost, iz sjedišta organizatora, od Daniela Šaškina vodećeg čovjeka ovog projekta stigla je obeshrabrujuća informacija.

– RallyAllStars 2011. neće se održati ove godine u Poreču obzirom da Grad Poreč i turističke tvrtke na Poreštini nisu pokazale ozbiljan interes i angažman za takvom manifestacijom. Cijeli Show program, utrka i veliki niz popratnih sadržaja, koji su bili pripremljeni u funkciji zabave i vrhunske interakcije sa publikom, preselit će se u neko drugo mjesto, a možda i izađemo izvan granica Hrvatske – kazao je Šaškin. Prošlogodišnji efekt i uspjeh manifestacije, milijunima kuna mjerena vrijednost medijskih objava u inozemstvu i kod nas dao organizatorima je dao podstreha za pripremu ovogodišnje manifestacije.

– Pomjerali smo termin, čekali sve do danas, ali više ne možemo. Sklopljeni su sporazumi sa 34 TV kuća, čija bi slika otišla u 65 zemalja na 4 kontinenta, a to ukazuju na to da bi ta brojka barem trostruko porasla. Televizijiska pokrivenost od 39 zemalja u Europi uz 15 afričkih zemalja, Australiju i Bliski Istok daje nam za pravo da tvrdimo da je ovo veliki gubitak za turizam i promociju Poreča kao turističke destinacije, Istre i cijele Hrvatske. Na žalost moramo konstatirati da je to još jedan u nizu propusta kreatora turističke strategije naše zemlje – rezignirano je konstatirao Šaškin. Svoj su dolazak u Hrvatsku uz Kankkunena već bili potvrdili Miki Biasion, Miko Hirvonen, Philippe Bugalski, Luc Alphand, Cyril Depres, prošlogodišnji pobjednik Kevin Abbring, niz državnih prvaka zemalja našeg okruženja, gotovo 30 asova koji su garantirali oktanski spektakl u vodećoj hrvatskoj turističkoj destinaciji. No, propuštena je prilika da drugu godinu zaredom gledamo RAS koji je po mišljenju marketinških stručnjaka i turističkih djelatnika vrlo zanimljiva manifestacija turističkim tvrtkama ili bi barem to trebala biti jer je jedna od rijetki u Hrvatskoj koja može privuči nove goste i turiste a ne samo zabavljati turiste koji su već doputovali. S druge strane na jednom mjestu okupiti toliki broj automobilističkih asova kojima se svijet klanja nije bezazleno. Propuštena je prilika za Poreč, ali organizatori ustraju da tijekom godine ipak održe RAS 2011. pa su u tijeku razgovori sa pet drugih potencijalnih domaćina od kojih su na žalost dva u inozemstvu. Do tada morat ćemo se zadovoljiti video uracima prošlogodišnjeg premijernog izdanja. (m)