Prvim polaznicima “Prelučke legende” uručene diplome

Prvim polaznicima “Prelučke legende” uručene diplome

Prva karting škola na Kvarneru i u Primorsko-goranskoj županiji imenom „Prelučka legenda“ završila je radom. Školu su zajednički organizirali Autoklub “RI autosport”, Karting klub “Rijeka” i “Karting centar d.o.o.”, a prvi ciklus uspješno je završilo 16 polaznika. Poslije trotjedne teorijske i praktične obuke pod vodstvom prof. Vanje Vešligaja, trofejnog i višestrukog državnog i međunarodnog karting prvaka polaznici su u Karting centru na Preluci polagali ispite poslije kojih su im dodijeljene diplome o završenoj školi i prigodne medalje, kao i fotografije snimljene tijekom trajanja obuke. Završnom ispitu i zajedničkom druženju po okončanju prvog ciklusa pored predstavnika Hrvatskog auto i karting saveza, pod čijim su nadzorom održani ispiti, prisustvovali su i roditelji prvih školovanih vozača kartinga i predstavnici organizacija koje su doprinijele realizaciji škole. Prvu riječku školu kartinga simboličnim je sredstvima podržao i Grad Rijeka kroz javne potrebe u tehničkoj kulturi.

U prvoj generaciji škole kartinga najmlađi polaznik imao je svega pet, a najstariji 16 godina, a uspješni polaznici bili su: Adrien Mesec (5), Filip Lozić (6), Dominik Traub (8), Daniele Spina (8), Juraj Kolmanić (10), Leo Ražov (11), Renato Herc (12), Marino Radetić (12), Davor Silić (12), David Grbac (12), Petra Duhović (13), Nikola Iličić (13), Hrvoje Javorac (13), Rea Duhović (15), Darian Kinkela (15) i Roberto Crnković (16).
Svi polaznici sa diplomom i završenom školom stekli su pravo dobivanja licenci Hrvatskog auto i karting saveza od kojih će se neki već ove sezone uključiti u kup ili prvenstvena natjecanja.

Raspisan je i poziv na novi 2. ciklus čiji je rok prijava do 19. travnja, a početak nove teorijske nastave u prostorima Autoškole Rijeka jednog od suradnika organizatora predviđen je po uskršnjim blagdanima. Sve informacije mogu se dobiti na kartodromu Rijeka (051 622-362, www.kartingcentar.com) ili u AK RI autosport (091 1521 303, e-mail: ri-autosport@vip.hr).

SIMILAR ARTICLES