Prvi put ove godine – GAMBETIĆI DOMAĆINI SNAŽNIH DŽIPOVA

Prvi put ove godine – GAMBETIĆI DOMAĆINI SNAŽNIH DŽIPOVA

Robusni džipovi (snimio M.Krpan)

Na stazi „Canalli“ očekuju se vrhunski asovi robusnih terenaca

VIŠNJAN – U srcu turističke sezone, ali ovog puta sezone s „okusom i mirisom korone“, ovogodišnja oktanska sezona na četiri kotača Off road Prvenstva Istarske rivijere nastavlja se tek drugom bodovnom utrkom istarskog poluotoka. Sve češće mjesto okupljanja zanesenjaka brzina, a posebno onih ekstremnijih na zemljanim terenima, su Gambetići i tamošnji poligon, odnosno vrhunski pripremljena staza, sve poznatija zaštitnim imenom „Canalli“. Tek sedam dana nakon simbiličnog After corona partyija, koji je protekao u izvrsnom ozračju nastupa 30-tak rally posada, u nedjelju 5.srpnja odvijat će se „Off road adventure – 14.nagrada Višnjana – Gambetići 2020.“.

Očekivanim sudionicima iz Hrvatske, Slovenije i Italije pripremljen je nimalo lagan poligon s poznatim, dorađenim i još boljim stazama nadomak Višnjana. Podršku organizatorima, domicilnom AKORK „Skok racing 1993“ i AK „Poreč Motorsport“, u vidu pokrovitelja i ovog su puta dali Općina Višnjan i Turistička zajednica.

Robusni džipovi bit će podijeljeni u tri klase, benzinci do i preko 2000 ccm, te diesel, a uz najbolje pojedince bit će nagrađene i klupske ekipe. Sedam je posebnih kategorija nagrađivanja, a posebno se ističu „fair play“ i „največi pehist“. Prikladne nagrade očukuju i najboljeg juniora i vozačicu, vlasnika najljepšeg terenca, ali i posadu koja u Istru, u Gambetiće stigne iz najudaljenijeg mjesta. Vozit će se na dijelom izmijenjenoj u odnosu na dosadašnje, te modificiranoj stazi, po dva puta lijevim, odnosno dva puta „desnim“ krugom.

Nedjeljni program počinje od 10 sati dvosatnim okupljanjem i prijavama, a od 12,15 sati na rasporedu su vožnje upoznavanja staze. Poslije svečanog otvaranja i ručka, od 13,30 sati kreće prva od četiri utrke. U smiraj ljetnog, izbornog i za vjerovati je „free“ korona dana, od 20 sati završna je svečanost i dodjela priznanja najuspješnijima. Organizator sa brojnom tehničkom ekipom spreman, u duhu svih propisanih normi „novog (ne)normalnog“, dočekuje sudionike, ali i vjerne pratitelje oktanskih zbivanja. Uz puno sunca i topline zagarantiran je – prašnjav dan.

Miroslav KRPAN