PRVENSTVO STARTA U ZAGREBU

PRVENSTVO STARTA U ZAGREBU

0 1052

Vrijednim sportskim entuzijastima zagrebačkog Autokluba Dubrava pripala je i ove godine čast da otvore novu sezonu autoslaloma. „9.Nagrada Dani Dubrave 2015.“ može se pohvaliti zavidnim brojem prijavljenih obzirom na okolnosti u kojima se našao autoslalom, do prije dvije godine najmasovnija domaća automobilistička disciplina.

Prvo ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske  održava se u nedjelju 14. lipnja na području zagrebačke Dubrave i u organizaciji istoimenog zagrebačkog autokluba.  Uz Prvenstvo Hrvatske boduje se i za  Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba, a prijavljene su 63 vozačice i vozača iz 15 klubova. Suorganizator je Narodno sveučilište Dubrave, a sportska izvedba povjerena je zagrebačkom Autoklubu Ina Delta. Vozi se na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja  sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec) na dionici dugoj 1.275 metara ( ove godine 100 metara kraće) odvijat će se zahtjevno ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 32 slalom vrata i dio sa osam čunjeva prolaza u nizu.

Zagrebački automobilisti su najbrojniji, što više okosnica autslaloma od prošle sezone. Po devet  sudionika prijavili su domaćin AK Dubrava, ali i stariji „brat“ AK Ina Delta. Izvan ZAS-a samo je 12 vozačica i vozača iz pet klubova, brojem kojih prednjači AK Pula-Rovinj sa četiri.

Naslove prvaka brane Goran Laušin (SAK Samobor) u grupi „serija“ i Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) u grupi „sprint“, te u posebnim konkurencijama Iva Damarija (Pula-Rovinj) među vozačicama i Sandi Andrejević (Opatija) među juniorima. Višestruki prvak autoslaloma Nino Andrejević s novim se automobilom ove sezone posvetio brdskim auto utrkama.

Prijam i verifikacija sudionika održati će se  od 8 do 9 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Billa. Službeni se trening vozi u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se za 18 sati.

(mk)

Snimio: M.Krpan