Prvenstvo Sjeverne lige – Majstori čunjeva u Voćinu

Prvenstvo Sjeverne lige – Majstori čunjeva u Voćinu

0 672

Autoklub „Oktan“ Voćin uz sportsku pripremu i tehničku realizaciju zagrebačkog Autokluba „Delta“ organizira u nedjelju 7. srpnja u Voćinu natjecanje Prvenstva Sjeverne lige i Otvorenog prvenstva Voćina u ocjensko-spretnosnim vožnjama. Nastup na „Nagradi Općine Voćin“ u Ligi Sjever prijavilo je 23 vozačice i vozača iz sedam klubova koji će u Prvenstvo Sjeverne lige biti podijeljeni u tri klase prema duljinama automobila. Posebna je klasa „Challenge“ u kojoj nastupaju natjecatelji koji ranijih sezona nisu vozili ocjenske vožnje ili relije među čunjevima.

Ligaško, četvrto ovosezonsko natjecanje PSL vozi se sa četiri ispita spretnosti na dijelu Ulice Josipa Martinca od Vatrogasnog doma do raskrižja s Dubrovačkom ulicom kod raspela. Otvoreno prvenstvo Voćina odvijati će se u dvije klase podijenjene prema kubikaži vozila do i preko 1400 ccm.

Hrvoje Čižmek (Dugo Selo) slovi za favorita i ovog natjecanja, ali će konkurente imati u ekipnim državnim prvacima iz 2012. Brzim dečkima iz AK Stubaki Vedranu Delimaru, Ivanu Vadli i Ninu Čubiću. U klasi najduljih automobila dominantan je veteran Marko Palijan (Dubrava). Čižmek je vodeći u ukupnom poretku poslije tri natjecanja, Mario Švaljek (Dugo Selo) vodi u klasi automobila do 3.500 mm, Ivan Gašparović (Dubrava) do 4.000 mm, a Nino Čubić (Stubaki) u najduljoj preko 4.000 mm. Među 11 ekipa dva boda prednosti imaju vozači AK SB autosport iz Slavonskog Broda ispred AK Dubrava.

Od 8,30 do 10 sati je verifikacija i tehnički prijam, svečano otvaranje manifestacije u 10,55 sati, a start prvog ispita u 11,01 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 15 sati. (m)

Snimio: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES