Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a

Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a

0 887

SVEUČILIŠTARCI DOMAĆINI

Drugo ovogodišnje bodovno natjecanje Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a u ocjensko-spretnosnim vožnjama pod nazivom „2.Nagrada AAMK Sveučilišta“ održava se u nedjelju 26.travnja. Organizator mu je istoimeni zagrebački autoklub uz pomoć u tehničkoj izvrdbi iskusnih sportskih sudaca još jednog gradskog Autokluba „Delta Sport“. Sudionike očekuje pet posebnih ispita spretnosti na poligonu autoškola grada Zagreba na Prisavlju („kockica“), a bit će razvrstani u tri bodovne klase prema ukupnoj duljini vozila: do 3500 mm, do 4000 i preko 4000 mm.>/p>

Prijavljeno je 27 sudionika iz osam klubova, a i ovoga su puta sa 14 vozačica i vozača najbrojniji članovi AMK Dugo Selo, ekipnih pobjednika prije 15 dana na domaćem terenu u Dugom Selu na otvorenju sezone. Pobjedniku prvog natjecanja mladom Gian Karlu Ciglaru (AMK Dugo Selo) ovog će puta biti teže braniti status najboljeg jer će mu rivali biti ponajbolji hrvatski asovi „čunjeva“ – veteran i najtrofejniji hrvatski „tehničar“ Antun Laušin (SAK Samobor), te aktualni državni prvak i posljednjih sezona najuspješniji Hrvoje Čižmek (AMK Dugo Selo).

Konkurencija je brojna, kako za „generalku“, tako i u posebnim skupinama juniora i vozačica. Ekipno će se Dugoselčanima suprotstaviti, sa po tri jaka imena, slavonskobrodski „SB autosport“ i zagrebačka „Zanatlija“.

Verifikacija sudionika je od 9 sati, svečano otvaranje u 10,55, a start prvog vozila na prvom ispitu u 11 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 16 sati.

(mk)

SIMILAR ARTICLES