Prvenstvo Regije Zapad

Prvenstvo Regije Zapad

0 414

Foto: Miroslav Krpan

MILOKANOVIĆ LOVI POBJEDU

U sklopu cjelogodišnje promocije akcije „Desetljeće sigurnosti na cestama 2011.-2020.“ Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle organizira u nedjelju, 31. srpnja u Kanfanaru četvrto ovogodišnje natjecanje „16. Istarske rivijere“ u kronometar vožnji gdje svaki sudionik osnovom pojedinačnog vremena tijekom tri kruga ostvaruje rezultat za konačni poredak. Na improviziranoj stazi u centru Kanfanara očekuje se više od 30 sudionika iz sedam klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.

„Hyundai Autokuća Košara – 4. nagrada Kanfanara 2011.“ boduje se za Prvenstvo istarske rivijere (otvorenog tipa) i Prvenstvo Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza i to u šest klasa: do 1200 ccm, do 1600 i preko 1600 ccm, „sport“ do 1400 i preko 1400, te klasi „diesel“. Staza je smještena na parkiralištu željezničke stanice i dijelu Istarske ulice, duga 600 metara i predstavlja pravu atrakciju.

U Prvenstvu Regije poslije tri bodovanja vodeći je Marino Milokanović (Skok racing) koji je upisao tri druga mjesta generalke. Najveći rivali zasigurno će mu biti Buzećani Sanjin Prodan i Zoran Vidmar, a obzirom i na konfiguraciju staze u Kanfanaru dobar se rezultat može očekivati i od prošlogodišnjeg pobjednika Donalda Milokanovića (Skok racing).

Natjecanje u kronometar vožnji održava se u sklopu tradicionalne mjesne fešte „Jakovlje“, a pokrovitelji su Općina Kanfanar i općinska Turistička zajednica. Manifestacija ima i humanitarni karakter kojom AK Skok racing u suradnji sa „Computer Shop Dario“ iz Sv. Lovreča organizira vožnje simulatorima, a cjelokupan prihod biti će doniran u dobrotvorne svrhe za pomoć Valetru Bernobiću.

Okupljanje sudionika je u 9 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila. Jednosatni trening počinje u 11,15 sati. Svečano otvorenje je u 13,55 sati, a neposredno potom počinju i vožnje što će potrajati do 18 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih i podjela priznanja je u 18,30 sati. (m)