Prvenstvo Regije Jug HAKS-a – Vozi se u centru Omiša

Prvenstvo Regije Jug HAKS-a – Vozi se u centru Omiša

0 488

U nedjelju 14. travnja sportski radnici Autokluba Oneum iz Omiša organiziraju natjecanje najmlađe hrvatske automobilističke discipline kronometar vožnji pod nazivom „Nagrada Oneuma 2013. – 2. Memorijal Darko Kekez“. Pokrovitelj je Grad Omiš, a manifestacija je posveta prerano preminulom automobilistu Darku Kekezu. Rezultati se boduju za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija), te Otvoreno prvenstvo Grada Omiša.

U centru Omiša na parkiralištu Priko improvizirana je staza duljine 470 metara koju će za konačni rezultat sudionici morati odvesti tri puta po tri puna kruga. Impozantna je i lista prijava – čak 50 vozača iz devet klubova Dalmacije, među kojima se posebno ističe 14 juniora što je pokazatelj interesa mladih za auto sport a posebnu za ovu relativno jeftinu i atraktivnu disciplinu. Na svoje će doći i ljubitelji brzina u gradu koji je niz godina domaćinom mnogih oktanskih manifestacija. Sudionici će biti podijeljeni u sedam različitih klasa prema zapremini motora i dvije skupine – serijskih, odnosno sprint i sport automobila.

Jutarnja verifikacija vozača i tehnički prijam vozila odvija se od 8 sati, trening je u 10,15 sati, a prva vožnja kreće u 12,45 sati. Uručenje priznanja najuspješnijima očekuje se oko 18 sati. (m)