Prvenstvo Istarske rivijere u kronometar vožnjama – Jakovlju obilježavaju i automobilisti

Prvenstvo Istarske rivijere u kronometar vožnjama – Jakovlju obilježavaju i automobilisti

0 585

Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle organizira u nedjelju 28.srpnja treće ovogodišnje natjecanje Prvenstva Istarske rivijere u kronometar vožnji. Na improviziranoj stazi u centru Kanfanara očekuje se 30-tak sudionika „Hyundai Autokuća Košara – 6. nagrade Kanfanara 2013.“. Staza je smještena na parkiralištu željezničke stanice i dijelu Istarske ulice, duga 600 metara i predstavlja pravu atrakciju. Svaki vozač vozi po tri vožnje sa po tri kruga i na kraju se za konačni rezultat sve tri zbrajaju. Natjecanje se boduje za tradicionalno Prvenstvo Istarske rivijere otvorenog tipa koje traje već 18 godina i predstavlja začetak ove danas u hrvatskim okvirima nacionalnog prvenstva najmlađe discipline. Prema zapremini vozila sudionici su raspoređeni u pet klasa: serijski automobili do 1200 ccm, do 1600 i preko 1600 ccm, sportski do 1400 i preko 1400, te klasi „diesel“.

U Prvenstvu je trenutno čelnu poziciju „generalke“ dijele sa po jednim nastupom i jednom pobjedom Riječanin Ivan Pavlović (AK Rijeka) i istarski vozač Lupoglavac Nino Andrejević koji ove brani boje Autokluba Opatija. Jedini dvostruki pobjednik ove sezone vodeći je klase serijskih automobila do 1200 ccm Dorijano Milanović (Istra racing team Pazin), dok su još dvojica Pazinjana vodeći u klasama: serija do 1600 Muhamed Ali Maksuti i sport do 1400 ccm Dejan Jurasić. Ove godine izvrsnim se vožnjama u kronometru dokazuje Toni Malinarich, član mladog porečkog Autokluba „D.T.“ potvrđujući to i vodećom pozicijom klase serija preko 1600 ccm. Bojan Juranić ( AKK Petar Klepac Gerovo) vodi u klasi sport preko 1400 ccm, a sa po jednom pobjedom i po jednim nastupom prvo mjesto specifične klase „diesel“ dijele Nenad Hrvatin i Damjan Krušvar (Buzet autosport). Ekipno su u značajnoj prednosti Pazinjani iz Istra racing teama.

Nedjeljni kronometar u Kanfanaru već je tradicija i sastavni dio pučke općinske fešte „Jakovlja“ i poslužiti će za jesenje natjecanje državnog prvenstvo što se treba održati na istoj stazi. Pokrovitelji su Općina Kanfanar i općinska Turistička zajednica. Autoklub Skok racing u nedjelju će odraditi i jedan zaostali zadatak – dodijeliti priznanja najzaslužnijima za prošlogodišnju sezonu Prvenstva Istarske rivijere 2012. što će se održati u večernjim satima uz podjelu pehara i najboljima kanfanarskog natjecanja.

Okupljanje sudionika je u 9 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila. Jednosatni trening počinje u 11,15 sati. Svečano otvorenje je u 13,55 sati, a neposredno potom počinju i vožnje što će potrajati do 18 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih i podjela priznanja je u 19 sati. (m)

Snimci: M.Krpan