Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu – Dubrava čeka 77 automobilista

Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu – Dubrava čeka 77 automobilista

0 565

Peto ovosezonsko natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu održava se u nedjelju 16. lipnja pod nazivom „7. nagrada Dani Dubrave 2013.“ na području zagrebačke Dubrave i u organizaciji istoimenog zagrebačkog autokluba. Uz Prvenstvo Hrvatske boduje se i za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba, a prijavo se 77 vozačica i vozača iz 19 klubova. Suorganizator je Narodno sveučilište Dubrave, a sportska izvedba povjerena je zagrebačkom Autoklubu Delta.

Sedmu godinu zaredom na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec) na dionici dugoj 1.375 metara odvijat će se zahtjevno ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 36 slalom vrata i dio sa osam čunjeva prolaza u nizu.

Poslije četiri natjecanja izdvojili su se favoriti sezone. U grupi serijskih automobila to je prošlogodišnji prvak Goran Laušin (SAK Samobor) koji je zabilježio tri pobjede, a trenutno najveći rival mu je klupski kolega Dario Mučnjak. U tri nastupa Dario Ružić (AK Opatija) ubilježio je tri pobjede i zasjeo na vrh ljestvice grupe sprint automobila ispred Ivana Srebačića (AK Sesvete) koji je pobjedu ostvario u Slanom bez izravnog rivaliteta sa Ružićem. Nedostižan u najjačoj grupi sportskih automobila, ali i konkurenciji juniora je mladi istarski automobilist Nino Andrejević, član AK Opatija, kluba koji ove godine u ekipnoj konkurenciji ne zna za poraz. Andrejević je ujedno na sva četiri natjecanja bio najuspješniji u generalci koja se u autoslalomu ne boduje već nekoliko godina. Može li dobiti i Dubravu vidjet će se u nedjelju popodne. Među vozačicama dominantna je višestruka prvakinja Iva Damarija (AK Pula-Rovinj).

Prijam i verifikacija sudionika održati će se od 7 do 8 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Billa. Službeni se trening vozi u 9,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se za 18 sati. (m)

Snimak:M.Krpan