Prvenstvo Europe na brdskim stazama

Prvenstvo Europe na brdskim stazama

0 509

U AUSTRIJI 263 PRIJAVLJENA

Tradicionalnom austrijskom automobilističkom manifestacijom „41. Int. Rechbergrennen Hill Climb Grand Prix Austria“ što se ovog vikenda održava na stazi Tulwiz-Rechbergdorf dugoj 5.050 metara, drugom ove sezone, nastavlja se Prvenstvo Europe na brdskim stazama što će se sredinom rujna završiti u Istri tradicionalnom utrkom „32. Buzetski dani 2011.“. Rekorder staze od 2010. je godine aktualni europski prvak Talijan Simone Faggioli (prototip Osella FA30) u vremenu 1:55,690 minuta uz prosjek 157,1 km/sat. Nastup je prijavilo čak 263 vozača iz 11 europskih zemalja, među kojima su i petorica vozača hrvatskih klubova.

Svoj drugi ovogodišnji europski nastup, poslije otvorenja sezone u Francuskoj prije dva tjedna imati će mladi goranski automobilist Tomislav Muhvić iz Malog Luga, član AKK Petar Klepac, te Zagrepčanin Damir Mašić (AK Zagreb racing team). Obojica nastupaju sa prestižnim automobilima grupe N „Mitsubishi Lanceru EVO IX“, a u klasi N+3000 očekuje ih 16 konkurenata. Utrku u Francustoj, poslije niza poteškoća za obojicu, uspješno su okončali, pa se u Austriji nadaju boljem rezultatu, mogućem i pobjedničkom postolju. Uz njih ovogodišnju europsku turneju europskog i CEZ prvenstva (Srednjeeuroska zona ) u konkurenciji povijesnih automobila počinje uspješni veteran Zagrepčanin Zlatko Brozović (AK Zanatlija) u automobilu „Renault 5 GT Turbo“ klase D3+2000.

Hrvatskim automobilistima priključiti će se i dvojica mađarskih internacionbalaca koji ove sezone brane boje Autokluba „Dubrovnik“. Biti će to Laszlo Szasz u formuli „Reynard Zytek F3000“ u skupini sa 13 najboljih europskih formulaša predvođenih višestrukim europskim prvakom Talijanom Faggioliem. Szasz je na stazi u Rechbergu bio dvostruki ukupni pobjednik i to 1998. i 2003. godine. Drugi Mađar u redovima Dubrovčana je Istvan Kavecz u BMW-u klase E1+2000. Hrvatskim automobilistima nastup na zahtjevnoj austrijskoj stazi uz koju se okupi 30-tak tisuća gledatelja biti će svojevrstan izazov, ogled sa jakom konkurencijom, ali i izvrstan trening uoči otvorenja hrvatske brdske sezone što starta 5. svibnja u Skradinu. Administrativni pregled dokumenata vozača i tehnički prijam vozila odvijat će se u petak, treninzi se u dva dijela voze u subotu 27. travnja od 9 do17 sati, a u nedjelju na rasporedu su dvije bodovne vožnje: prva u 10 sati, a druga u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih je u 19 sati. (m)