Prvenstvo Europe na brdskim stazama

Prvenstvo Europe na brdskim stazama

0 575
MUHVIĆ NA STARTU U FRANCUSKOJ

Ovog vikenda (10.-12.travnja) u Francuskoj počinje automobilističko FIA Prvenstvo Europe na brdskim stazama. Tradicija na stazi dugoj 5.280 metara nastavlja se utrkom „43.Course de Cote St.Jean du Gard-Col St.Pierre“, a otvorenje sezone uveličat će svojim nastupom 141 vozač iz 12 europskih zemalja. Prva je to u nizu 12 utrka prvenstva „Starog kontinenta“ koje već niz godina tradicionalno završava u našem Buzetu sredinom rujna.

Europsku elitu predvode prošlogodišnji prvaci Talijan Simone Faggioli u prototipu „Norma M20 FC EVO“ kod Kategorije II sportskih vozila (formule i prototipovi) i Makedonac Igor Stefanovski za volanom svog trofejnog „Mitsubishi Lancera EVO IX“ u Kategoriji I turističkih automobila.

Na startu sezone naći će se i pojabolji hrvatski automobilist, brdski europski prvak iz 2013.godine Tomislav Muhvić, član Auto karting kluba „Petar Klepac“ iz Gerova (Gorski kotar). Nastupa sa Mitsubishi Lancerom EVO IX, automobilom koji je proteklih tjedana bio na završnim pripremama u Italiji. Zov europskih staza i želja ponavljanja uspješne sezone od prije dvije godine jači je od mogućnosti obzirom da naš višestruki prvak i samo jedan od dvojice europskih prvaka (u posljednjih 20 godina) nastupa praktično bez sponzora, isključivo svijim i sredstvima svoje obitelji. Prošle godine startao je u izazovanu obranu naslova, ali je istu prekinuo upravo zbog nedostatka sredstava. Ako bi ova bilo bolja Muhvić će zasigurno pomrsiti račune makedonskom asu, kao i nizu čeških asova koji su u protekle četiri godine naslov boljeg morali priznati prvo Slovencu Alešu Preku, zatim Srbinu Dušanu Borkoviću, potom našem Tomislavu Muhviću i prošle godine Makedoncu Igoru Stefanovskom.

Subotnji program predviđa dva treninga, a potom slijede tri bodovne vožnje od kojih se za konačni rezultat uzimaju dvije bolje.

Na snimci:
TOMISLAV MUHVIĆ (AKK Petar Klepac) snimio M.Krpan