Prvenstvo Dalmacije u autoslalomu

Prvenstvo Dalmacije u autoslalomu

0 514

CETINSKI SUPER AUTOSLALOM

„Cetinski super autoslalom Trilj 2012.“ prvo je ovogodišnje natjecanje Regionalnog kupa – Regije Jug (Prvenstvo Dalmacije) u autoslalomu što se u organizaciji Sportskog autokluba Split i suradnji sa SAK „BMW Zagora“ održava u nedjelju 8. srpnja u Trilju na posebno pripremljenoj dionici županijske ceste Trilj – Bisko. Staza je duljine 2.610 metara sa nizom slalom vrata podijeljenih u devet sektora.

Prijavljeno je 43 natjecatelja iz 11 klubova Dalmacije, a među njima je i jedan Dubrovčanin Mato Milković koji vozi sa licencom AK Dubrava što znači otvoreni tip natjecanja. Vozi se u dvije grupe serijskih, odnosno sprint i sport automobila unutar kojih su po tri klase do 1200, do 1600 i preko 1600 ccm. Posebna C grupa raspisana je samo za nagrade u otvorenoj konkurenciji i u istu se svrstavaju vozila bez posebnih ograničenja kubikaže.

Prijem vozača i vozila odvijat će se od 7,30 do 9,15 sati kod Gradske uprave Trilj, trening počinje u 10,45 sati, a svečano otvaranje je u 12,30 sati. Start prve od tri bodovne vožnje je u 12,45 sati, a podjela nagrada najuspješnijima očekuje se oko 18,30 sati.

Triljski autoslalom prvo je od za sada tri prijavljena natjecanja sezone Regije Jug. Predstoje još dva upisana i u kalendar PH a to su 9. rujna u Šibeniku i 23. rujna u Dubrovniku. (m)