Proglašenje karting sezone

Proglašenje karting sezone

0 565

Odbor za karting šport Hrvatskog auto i karting saveza priređuje svečano proglašenje najuspješnijih vozača i vozačica u karting sportu sezone 2011. Domaćin svečanosti u petak 2. prosinca je zagrebački Hotel Holiday, partner HAKS-as, a početak je zakazan u 19 sati.

Sezona Prvenstva Republike Hrvatske 2011. u kartingu obilovala je uoči samog početka nizom problema posebno što se tiče organizacije manifestacija. Međutim, pravovremeno je pronađena spasonosna formula i na stazi „Cobra“ u Virovitici održana su tri natjecanja sa po dvije bodovne vožnje, te je tako sezona uz nastup gotovo 40-tak sudionika po utrci ipak uspješno privedena kraju. Na svečanosti će biti uručena zaslužna priznanja najboljim pojedincima u šest klasa, ekipama, kao i dvadesetak posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti ona za uspjehe hrvatskog karting sporta na međunarodnoj sceni, posebno utrkama europskog i svjetskog prvenstva. Uz to za zapažene rezultate i naslove prvaka u kontinuitetu posljednje tri godine biti će dodijeljena i najviša priznanja jedna Zlatna kaciga, odnosno dvije Zlatne plakete Hrvatskog auto i karting saveza.

Bazna grana oktanskog sporta na četiri kotača su upravo kartingaši, a upravo su iz tih malih „formulica“ proizašli mnogi svjetski, pa tako i hrvatski automobilistički asovi. Tako otvaraju i „sezonu“ dodjela priznanja za koju su rezervirani hladni zimski dani. (m)

SIMILAR ARTICLES