Proglašenje automobilističke sezone 2011.

Proglašenje automobilističke sezone 2011.

0 476

Foto: Miroslav Krpan

VODICE PONOVO DOMAĆIN PROGLAŠENJA

Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza treću je godinu za redom prihvatio ponudu da Hotel Olympia u Vodicama bude domaćinom završne svečanosti proglašenja automobilističke sezone 2011. i dodjele niza zasluženih priznanja. Noć automobilista održati će se 28. siječnja 2012. godine, a Tajništvo HAKS-a uputilo je na adrese dobitnika priznanja kompletne informacije o organizaciji ove tradicionalne godišnje svečanosti hrvatskog auto sporta.

Dodijeliti će se više od 300 priznanja i to prvenstveno za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u svakoj od raspisanih disciplina državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjenskog auto rallya i autoslaloma, te kupa u kronometar vožnjama. Uz to proglasiti će se pobjednici Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske na brdskim stazama i u auto rallyu, a posebno će biti nagrađeni pojedinci, ekipe i timovi najvišim priznanjima HAKS-a za kontinuitet osvajanja naslova prvaka tri uzastopno ili pet puta s prekidima, te najuspješniji organizatori u sezoni 2011. koja je usprkos sveprisutnoj recesiji bila u konačnici uspješna i sa manje „stresova“ od moguće očekivanoga. Proglasiti će se i najuspješniji automobilist, automobilistkinja i junior sezone, te dodijeliti nekoliko posebnih priznanja što ih je prihvatio Upravni odbor

HAKS-a.

Zanimljiva je i statistika dobitnika priznanja. Pojedinaca je 136 i stižu iz 43 kluba HAKS-a, a sa po deset predstavnika najzastupljenija su dva kluba – Auto karting klub „Zanatlija“ iz Zagreba i Autoklub „RI autosport“ iz Rijeke. Ekipna ili timska priznanja primiti će predstavnici 21 kluba. Uz to pozvano je i 14 dobitnika iz inozemstva u okviru Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i to vozači iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije i Mađarske.

I tako poslije božićnog obiteljskog blagovanja, novogodišnjih veselica, skijaških dogodovština „po Europama“ putovi nas vode u srednju Dalmaciju – u Vodice. Otvorenih vrata oktanske asove dočekuje hotel Olympia. (m)