Predsjednik Josipović pokrovitelj 40. Croatia Rallya

Predsjednik Josipović pokrovitelj 40. Croatia Rallya

0 410

Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović primio je delegaciju Hrvatskog auto i karting saveza na čelu sa predsjednikom Matkom Bolančom. Predsjednik je pokazao izuzetan interes dajući punu podršku projektima što ih tijekom 2013. priprema nacionalna sportska asocijacija automobilista i kartingaša. Prvenstveno je bilo riječi o jubilarnom 40.Croatia rallyu što se od 27. do 29. rujna, kao jedno od natjecanja ovogodišnjeg FIA Prvenstva Europe u rallyu, održava sa startom i ciljem u Poreču. Predsjednik Josipović prihvatio je počasno pokroviteljstvo nad ovom najstarijom i u Hrvatskoj jednoj od dvije najznačajnije međunarodne automobilističke manifestacije. Istovremeno će u Dubrovniku Hrvatska po prvi puta biti domaćinom zasjedanju FIA Word Motor Sport Councila, vrhovnog sportskog tijela FIA, a biti će to i dani tijekom kojih će se promovirati i svjetska kampanja Make Roads Safe – FIA Action for road safety čiji je jedan od potpisnika u Hrvatskoj osobno i predsjednik Josipović. Sudionici zasjedanja FIA WMSC jedan će dan boraviti i u Istri na Croatia rallyu.
Predstavnici HAKS-a predsjednika Republike su upoznali i sa projektima što ih FIA provodi u veljači i ožujku u Zagrebu, poput svečanosti proglašenja Europskog rally prvenstva 2012. i seminara o sigurnosti na natjecanjima, te obrazovnog sustava hrvatskih sudaca u okviru programa FIA Instituta, a čiji je domaćin Hrvatski auto i karting savez. Prezentirana je i informacija o novoj domaćoj auto i karting sezoni koja će objediniti više od 40 manifestacija širom Hrvatske, a počinje krajem ožujka.
U delegaciji HAKS-a uz predsjednika Bolanču bili su zamjenici predsjednika Ivan Blažičko i Vlado Golub, glavni tajnik Zrinko Gregurek, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora Miroslav Krpan, Miroslav Ranković, Srećko Šimunović i Dubravko Marković. (m)

Na slici: Predsjednik Josipović s delegacijom HAKS-a ( foto: Ured PRH )