Povratak Rallya Novi Vinodolski

Povratak Rallya Novi Vinodolski

0 403

Automobilistički savez Primorsko-goranske županije vraća se u organizacijske vode. S novim rukovodstvom Saveza jedan od najznačajnijih ovogodišnjih zadataka je ponovo preuzimanje realizacije Rallya Novi Vinodolski koji je začet 2008. godine, a koji spletom različitih okolnosti prošle godine nije održan.

Ovogodišnji „4. Rally Novi Vinodolski 2012.“ održava se 15. i 16. lipnja na dobro znanim i uhodanim dionicama brzinskih ispita čime se nastavlja uspješna suradnja sa domaćinima Gradom Novim Vinodolskim i Općinom Vinodolskom na čijim se prostorima odvija četvrto bodovno natjecanje rally sezone Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske. Biti će to ujedno i bodovno natjecanje Prvenstva Auto i karting lige Zapad i Prvenstva Primorsko-goranske županije.

Organizator na startu očekuje 40-tak posada iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Slovenije.
Prva dva rallya održana su u zimskom periodu, a ovo će biti drugi ljetni kojim se na simboličan način najavljuje nova turistička sezona. Upravo termin u lipnju pokazao se izuzetnim kako za sudionike, tako i atrakcija brojnim posjetiteljima Novog, Bribira i okolice kojima je ovo pravi spektakl tijekom boravka na odmoru.

U odnosu na prethodna izdanja novljanskog rallya ima novosti. Tako će servisno parkiralište biti smješteno u strogom centru na sportskom igralištu nadomak startno-ciljne rampe. Na 20-tak metara od rampe koja je na spoju novljanske šetnice Korza hrvatskih branitelja i Trga Vinodolskog zakona, na Trgu Frankopana biti će tehnički prijam vozila, nadomak sjedišta organizatora što je u gradskom Centru za kulturu.

Uoči natjecateljskog programa što starta već prvu večer na dionici prvog brzinskog ispita „Bribir“ održati će se i atraktivni „Shakedown“ na kojem će posade moći provjeriti vozne sposobnosti svojih automobila. Drugi natjecateljski dan donosi dvije dionice BI – Grižane i Lukovo, dulje, teže i zahtjevnije koje će trebati proći po tri puta. Ukupna diuljina rallya je 288,29 km, a na osam brzinaca otpada 78,22 km što je gotovo 30 posto. Starta se u petak u 18,01 sati, a cilj je 24 sata kasnije – u subotu u 18,15 sati.

Automobilistička poslastica biti će nastup trostrukog pobjednika rallya Novi Vinodolski Juraja Šebalja i njegova suvozača Tonija Klinca, kojem će račune pokušati pomrsiti Janosz Szilagyi ili Nenad Lončarić, kao i niz posada kojima je ovo novi isapit sezone samo dva tjedna poslije teškog Croatia rallya, a uoči ljetnog odmora. Mnogo se očekuje i od domaćina, vozača koji je inicirao pokretanje Novljanskog rallya Bribirca Marinka Stanića ( MRC Sport Rijeka) koji uz Riječanina Gorana Glada (Ina Millennium) nastupa u Honda Sivic TypeR.