Počinje peti ciklus

Počinje peti ciklus

Danas 10. travnja u prostorima Autoškole „Rijeka“ počinje peti ciklus Karting škole „Prelučka legenda“. Interes za školu je izuzetan pa se na početrku rada nove druge generacije škole očekuje 15-tak polaznika, djece uzrasta 5 do 16 godina koji će predstojeća tri tjedna stjecati znanja i vještine upravljanja kartingom.

Prva Karting škola imenom „Prelučka legenda“ započela je prije godinu dan, a kroz četiri ciklusa prve generacije diplome škole steklo je 47 mladih. Oko projekta Škole kartinga, prve takve vrste na Kvarneru, snage su objedinili riječki Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“, kao i vlasnik staze „Karting centar“ d.o.o. I drugu generaciju vodi trofejni karting internacionalac prof. Vanja Vešligaj, višestruki hrvatski i međunarodni karting prvak, jedan od najuspješnijih na našim prostorima. Prva generacija polučila je izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija, a pokazalo se da je česta prezentacija u javnosti urodila plodom.

Tome su dokaz i nedavno sudjelovanje na Sajmu „Auto 2012.“ u Rijeci, kao i jedinstven „Dan otvorenih vrata“ – prezentacija kartinga i škole što se krajem ožujka održala na Kartodromu Preluk. Upravo tada mnogi su mogli prvi puta voziti karting, upoznati se sa čarima zanimljive tehničke discipline namijenjene najmlađem uzrastu. Rezultati prve generacije škole ogledaju se i u skorom prvom službenom nastupu na natjecanju Prvenstva Hrvatske u kojem će 22. travnja u Novom Marofu sudjelovati sedam članova Karting kluba „Rijeka“ i Autokluba „RI autosport“. Zajedničkim snagama oformljen je i prvi Karting team Prelučka legenda, pa će izdanci riječke škole imati svoje predstavnike i u toj konkurenciji.

Teorijska nastava održavati će se u Autoškoli „Rijeka“ na Trgu Republike Hrvatske, a praktični dio na kartodromu Preluk vikendom. Po okončanju programa svi će polaznici pristupiti ispitima, te s diplomom o završenoj školi steći i pravo dobivanja natjecateljske licence Hrvatskog auto i karting saveza.

Pored nacionalnog sportskog saveza organizatorima škole podršku su pružili Grad Rijeka, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Automobilistički savez PGŽ i Zajednica tehničke kulture Rijeka. (m)

SIMILAR ARTICLES