POČINJE JESENJI FINIŠ SLALOMAŠA

POČINJE JESENJI FINIŠ SLALOMAŠA

0 784

Poslije dvomjesečne ljetne pauze nastavlja se Prvenstvo republike Hrvatske u autoslalomu. U organizaciji Auto i karting saveza Šibensko-kninske županije, izvoditelj „2. Šibenskog autoslaloma 2013. – Memorijal Srećko Bura“ je Auto karting klub „Šibenik“. U tehničkoj izvedbi pomoći će im sportski suci auto karting klubova Rogoznica i Gulin servis.

Šesti  ovogodišnji autoslalom održati će se na improviziranom trkalištu dionice javne ceste Podsolarje – Mandalina. Staza je duga 1.100 metara, a u sedam  sektora ima 28 klasičnih slalom vrata i 14 čunjeva u nizu na dvije pozicije.

Vodeći vozači u tri grupe automobila odmakli su bodovno od konkurenata. Tako je Goran Laušin (SAK Samobor) 42 boda bolji od klupskog kolege Daria Mučnjaka u serijskoj grupi automobila. Dario Ružić (Opatija) vodeći je u grupi „sprint) ispred Ivana Srebačića (Sesvete),  dok je u grupi „sport“ dosad najuspješniji Nino Andrejević (AK Opatija), ujedno najuspješniji vozač sezone u ukupnim pobjedama. Drugi je Bojan Juranić (AKK Petar Klepac Gerovo). Članovi Autokluba „Opatija“ na najboljem su putu osvajanja naslova ekipnih prvaka HAKS-a nanizavši ove godine čak pet pobjeda.

Nastup u Šibeniku prijavilo je 48 vozačica i vozača  iz 19 hrvatskih klubova, a među njima je 23 vozača u konkurenciji Prvenstva Regije Jug HAKS-a (Dalmacija).

U nedjelju 8. rujna od 7 do 8 sati na dijelu Vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku odvijat će se verifikacija i tehnički prijem vozila. U 10,15 sati na rasporedu je trening, a u 13 sati prva od tri bodovne vožnje. Oko 18 sati u Parku vozača očekuje se proglašenje najuspješnijih. (m)

Snimio: M.Krpan