Počeo novi ciklus “Prelučke legende”

Počeo novi ciklus “Prelučke legende”

Sudionici četvrtog, ujedno posljednjeg ovogodišnjeg ciklusa prve škole kartinga okupili su se u prostorima Autoškole „Rijeka“. Pod imenom „Prelučka legenda“ škola je počela radom ovog proljeća kao prva na širem području Kvarnera, a osmislili su je i realiziraju zajednički Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i „Karting centar“ d.o.o. Prva tri ciklusa uspješno je okončalo 36 polaznika uzrasta od 5 do 16 godina, te su stekli pravo dobivanja sportskih licenci za nastupe u karting natjecanjima.

Dva puta tjedno odvijat će se teorijska nastava u centru Rijeke za osam polaznika, a praktičnu obuku i upoznavanje sa vještinom upravljanja kartinzima na Kartodromu Rijeka na Preluci polaznicima prenosi iskusni i nekada trofejni hrvatski kartingaš prof. Vanja Vešligaj koji je i voditelj Škole. Krajem listopada stasat će nova generacija mladih vozača kartinga među kojima će se dio upustiti i u sportska nadmetanja širom Hrvatske, a i izvan njenih granica. Nekolicina polaznika prva tri ciklusa, njih pet okupljenih u ekipi Karting kluba “Rijeka“ već su nastupili na nekoliko natjecanja međunarodnog SportStil Cupa čiji je posljednji nastup ovog vikenda u Ptuju (Slovenija).

U cilju popularizacije kartinga nedavno je uspješno održan dvodnevni „1. Preluk Adria oil karting show“ na prelučkoj stazi kojom su se prigodom uz 30-tak već iskusnih kartingaša predstavili i polaznici škole. Organizatori tijekom jesenjeg i zimskog perioda planiraju niz prezentacija karting škole „Prelučka legenda“ kako bi što uspješnije započeli novu sezonu u ožujku 2012. kada se očekuje još već interes kako djece tako i roditelja za ovom slobodnom aktivnošću kojoj su mladi izuzetno skloni.

Više informacija o školi može se dobiti na Kartodromu „Rijeka“ na Preluci ili u Autoklubu „RI autosport“ (091 1521 303 ili e-mail: ri-autosport@vip.hr ), odnosno na www.kartingcentar.com, odnosno www.kartingklub-rijeka.hr. (mik)

SIMILAR ARTICLES