PLOMIN 2019. – najava

PLOMIN 2019. – najava

VJEKOSLAV ČIČKO (AK Buzet Autosport) - snimio M.Krpan

Kronometar vožnje
POVRATAK U PLOMIN LUKU

PLOMIN LUKA – Poslije četiri godine kronometar vožnje vraćaju se u Plomin Luku, gdje će se u nedjelju 28.travnja, na improviziranoj stazi, naći najbolji hrvatski automobilisti najmlađe prvenstvene discipline auto sporta u nas. Organizator natjecanja je Autoklub „Poreč Motorsport“ uz suorganizaciju bratskog AKORK „Skok racing 1993“ iz Gambetića. Mjesto odvijanja ovog natjecanja pomalo je neuobičajeno, nadomak daleko poznatije plominske termoelektrane. Nastup na „3.Nagradi Kršana 2019.“, uz pokroviteljstvo Općine Kršan i pripadajuće turističke zajednice, prijavilo je 55 vozačica i vozača iz 15 klubova. Njihov nastup boduje se za Prvenstvo Republike Hrvatske, a uz to boduju se Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a i Auto i karting saveza Istre. Uz njih za očekivati je još 40-tak uglavnom nelicenciranih sudionika Prvenstva Istarske rivijere, natjecanja koje je bilo temelj prije 20-tak godina današnjih prvenstvenih vožnji na nacionalnom nivou ove zanimljive i posebno mladima privlačne discipline.

Staza je predviđena u dužini 600 metara zasigurno atraktivna čemu će doprinijeti i nesvakidašnje okruženje plominskog zaljeva.

Drugo je ovo natjecanje sezone, a pobjedom početkom mjeseca u Taru obranu naslova prvaka najavio je jedan od ponajboljih hrvatskih vozača Riječanin Dejan Kopajtić (AK Rijeka) u Zastavi Yugo. Najvećim rivalom zasigurno mu je Zagrepčanin Vjekoslav Čičko, član Autokluba Buzet Autosport u svom robusnom Fiat 500 Suzuki. Zanimljivo će biti i u srazu ekipa gdje tri istarske vode borbu za pobjednički tron – najbrojniji pazinjani Istra racing teama, pobjednici prvog natjecanja AK Buzet Autosport i domicilni AKORK-a Skok racing 1993.

Tehnički prijam vozila i verifikacija vozača odvijat će se od 8,15 do 10 sati, a trening je u 11.15 sati. Prva od tri bodovne vožnje, čija se vremena zbrajaju za konačni poredak, počinje u 13,30 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 19 sati.

Miroslav KRPAN