Otvorenje sezone u Novom Marofu

Otvorenje sezone u Novom Marofu

0 653
OČEKUJE SE 100 VOZAČA

Na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu, ranije od uobičajenog proteklih godina, starta i karting sezona Prvenstva Republike Hrvatske. Međunarodna utrka što se održava 12.travnja plod je uspješne suradnje Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza i Avto moto zveze Slovenije, odnosno slovenskog Avto karting kluba SportStil, koji su nositelji organizacije natjecanja na kojem se očekuje gotovo stotinjak vozačica i vozača. Naime, uz bodovanje državnih prvenstava Slovenije i Hrvatske, boduje se i SportStil Kup u kojem uz slovenske nastupa i veći broj hrvatskih vozača.

Uoči nove domaće sezone puno je nepoznanica. Uz već standardne klase limač, Minikart, KF3 i KZ2, za ovu je sezonu raspisano i niz novih objedinjenih kroz Rotax i Briggs. Tako ćemo uz KZ2 i ove godine imati konkurenciju starijih vozača u klasi KZ2 Master, te u Rotaxu – Micro Max, Junior, Senior i DD2. Očekivanja su velika, otvorena je, nakon nekoliko sezona, ponovo mogućnost uključenja brojnih koji sebe u klasama domaćeg prvenstva nisu pronalazili. Prijavljeno je 40 hrvatskih vozača iz 14 klubova.

Dio vozača, posebno mlađih, prešlo je u veće, ozbiljnije klase, mnogi su promijenili klupske dresove, uključilo se po svemu sudeći više klubova. Prošlogodišnji prvak Hrvatske Matija Jurišić (AK RI autosport) prešao je u jaču klasu KF3 gdje ga čeka malobrojna ali žestoka konkurencija. Predvodnik je prošlogodišnjeg državnog ekipnog viceprvaka Autokluba „RI autosport“ u čijem su sastavu i viceprvaci Adrien Mesec i Renato Dujmović. Na staze se vraćaju dvoje vozača Karting kluba Rijeka, a s po jednim će bit zastupljeni AK Opatija i Opatija Motorsport.

Predigra nedjeljne utrke je cjelodnevni slobodni trening u subotu 11.travnja, te prvi dio verifikacije od 17 do 19 sati. Nedjeljni program počinje drugim dijelom prijema vozača već od 7 sati, slobodni trening (warm up) je od 8 sati, a mjerenje vremena za startne pozicije od 9,50. Prva skupina utrka počinje u 11,30 ( za slovence predfinalna, a za PH prva bodovna utrka), dok druga kreće u 15 sati.Proglašenje najuspješnijih predviđeno je u 18 sati.

SIMILAR ARTICLES