Otvorenje karting sezone

Otvorenje karting sezone

0 506

Nakon što je zbog tehničkih problema odgođeno prvo natjecanje u Osijeku zahuktale su se pripreme za prvu ovosezonsku utrku karting Prvenstva Hrvatske što će se održati u Karting centru Belica u Čakovcu 25. i 26. svibnja. Naziv utrke je „1. Nagrada Prelučke legende – Čakovec 2013.“. Utrka se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske, Nacionalno otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske, te Kup HAKS-a.

Organizator utrke je Autoklub „RI autosport“ kojem će tehnički suport sportske izvedbe pružiti AMKK Cobra iz Virovitice i domaćin Karting udruga Međimurske županije.

Na adresu organizatora počele su pristizati prve prijave, a i na ovoj utrci najavljeno je nekoliko natjecatelja iz Crne gore. Zadnji dan prijema prijava je 15. svibanj, a mogu se poslati na adresu: Autoklub „RI autosport“ Rijeka, Kurirski put 24, 51000 Rijeka.

Sa zanimanjem ćemo pratiti nastavke uzbudljivih prošlogodišnjih natjecanja u konkurenciji kako vozača, tako i klubova i teamova, u kojima se mnogo pozicija podjelilo tek na zadnjem natjecanju sezone u Virovitici. Očekuju nas tako novi dvoboji dosadašnjih prvaka, te ostalih prošlogodišnjih konkurenata za vrh, kao i nekih novih, uglavnom mlađih snaga koje će pokušati dokazati da su zaslužili priliku pokazati da mogu i znaju…

Najviše se, kao i prošle godine, očekuje od klase Mini kart 60, ali značajniji pomak prema prvim naznakama mogao bi biti zabilježen u klasi KF, budući da ima nešto novih vozača, a neki i zbog godina prelaze u veću klasu. Od ostalih novosti spomenimo i da klasa Limač 50 od ove godine vozi dvije utrke, te da je povećana ukupna težina vozača s kartingom u klasi 4 – KZ2. Nakon problema s natječajem za gume odlučeno je da su službene gume za natjecanja u manjim klasama „LeCont“ i „Vega“, dok je u većim klasama izglasano korištenje homologirane gume po slobodnom izboru. Detalje je moguće pronaći u tehničkim pravilnicima HAKS-a za karting.

Dio vozača ovu sezonu već je otvorio nastupima na jakim međunarodnim natjecanjima. Zapažene rezultate i mjesta na postoljima ostvarili su Kristijan Habulin, Martin Kodrić i Damian Sekulić, dok su prva vrijedna iskustva skupljali Ivan Žovan i Max Herendić.

U svakom slučaju, usprkos gospodarskoj krizi koja potresa sve grane autosporta i stopira potencijalna sponzorstva, na pragu smo otvaranja nove karting sezone. Nadamo se da će natjecanja pred nama pokazati napredak, a rezultati koje naši vozači ostvaruju na natjecanjima u inozemstvu pravi su putokaz da kvalitetu i talente imamo.
(m.j., m)

SIMILAR ARTICLES