Otvaranje sezone u Virovitici

Otvaranje sezone u Virovitici

0 417

Virovitica će ipak biti nesuđeni domaćin otvorenja sezone ovogodišnjih utrka Nacionalnog otvorenog Prvenstva Republike Hrvatske i državnog prvenstva u kartingu što će se pod nazivom „4. Nagrada Virovitice 2011.“ održati u nedjelju 19. lipnja. Kalendarom HAKS-a ovo je trebala biti već treća utrka, ali su na žalost dvije prethodne otkazane, a istu je sudbinu pogodila u utrka planirana za početak srpnja u Koprivnici. Sudbina državnog prvenstva tako je krajnje neizvjesna, no nedavnom odlukom Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza otvorena je mogućnost proglašenja prvenstva osnovom samo jedne manifestacije ( sa dvije bodovne utrke) iznimno za ovu kriznu sezonu karting natjecanja u nas u okviru Prvenstva Hrvatske. No, u međuvremenu su održane čak tri utrke novoustanovljenog Prvenstva Regije Sjever HAKS-a (!?).

Ovog vikenda organizator će biti virovitički Karting klub „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je prijavilo 31 vozača iz osam hrvatskih klubova u sedam klasa. Najbrojniji će biti domaćini iz „Cobre“ sa čak devet vozača ove godine ekipno pojačani nekim vrsnim vozačima. Organizatori su u naumu da održe ovu manifestaciju prepolovili kotizacije za nastup u bodovnim utrkama, a ujedno u petak i subotu, uoči utrke pripremaju besplatne slobodne treninge od 10 do 18 sati.

Natjecateljski dan u nedjelju počinje verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 7,15 do 8,30 sati. Treninzi su od 9,15 sati, prvo službeni, a potom i za mjerenje vremena za startne pozicije. Svečano otvaranje je u 13,50 sati, od 14 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 16,25 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 19 sati.

SIMILAR ARTICLES