OTKAZANA  UTRKA  U VIROVITICI

OTKAZANA  UTRKA  U VIROVITICI

0 930

 Umjesto najave jublarne 15.Nagrade Virovitice 2015. što ju je planirao organizirati Auto karting klub „Cobra Virovitica“ na domicilnoj stazi na adrese karting klubova stigla je „obavijest“ o otkazu natjecanja – utrke Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. Organizator četvrtog natjecanja PH u kartingu AMKK Cobra Virovitica iz Virovitice bio je primoran otkazati manifestaciju iz naprosto banalnog razloga.

Odbor za karting sport HAKS-a planirao je Kalendarom PH za 2015. godinu šest utrka. Prva dva bodovna natjecanja održana su u Novom Marofu a nositelj je bio slovenski KK Sportstil  u suradnji s OKS.  Trećeg je domaćin bio virovitički klub. Prvo je okupilo 38, drugo 31, a treće 32 vozača i vozačice. U PH ove je godine uključeno 15 klubova.

Za četvrto je „zainteresiranih“ bilo tek 20. Zanimljivo je da je Kalendarom PH četvrto natjecanje  planirano 4. i 5.srpnja, čvrsto stajalo u Kalendaru, a oktanski entuzijasti i neimari iz Virovitice upravo su tim natjecanjem željeli obilježiti mali jubilej 15. utrku u posljednjih šest godina na svojoj stazi. Ne treba zaboraviti da su unatrag tri godine upravo oni podnijeli teret „sve tri“ bodovne utrke PH i spasili nacionalno prvenstvo. I ne samo to – kartingu su dali puno, daleko više u kratko vrijeme od mnogih starijih karting sredina.

Na žalost 5.srpnja u Sloveniji privatni slovenski Sportstil Cup vozi upravo taj dan svoju utrku gdje se očito odlučila nastupiti ona skupina hrvatskih kartingaša koja ne drži mnogo do Državnog prvenstva.

Za vjerovati je da nije sve izgubljeno u karting Prvenstvu Hrvatske. Početkom rujna predviđena je utrka u Zagrebu, na stazi Špansko koja već nekoliko godina ima problema sa dozvolama obzirom na urbano okruženje, a za šestu početkom listopada, ako će je i biti, ne zna se niti mjesto niti organizator. Predstoji dugo toplo ljeto tijekom kojeg treba odlučiti – hladne glave.

Miroslav Krpan

 

 

 

 

 

 

 

SIMILAR ARTICLES

0 1119