Otkaz prve utrke regije

Otkaz prve utrke regije

0 556

Ovogodišnje Prvenstvo Sjeverne lige u kartingu trebalo je startati kroz tri dana. Na kartodromu „Belica“ u Čakovcu trebala se 15. travnja voziti prva utrka u organizaciji novoosnovanog zagrebačkog Autokluba „FM Team“. Međutim, iz sjedišta nositelja aktivnosti Regije Sjever HAKS-a – Zagrebačkog automobilističkog saveza, pristigla je obavijest da se utrka otkazuje i to zbog „premalog broja prijavljenih vozača“.

Informaciji je priložena i lista prijavljenih iz koje se uočava interes svega 17 vozača u čak pet klasa, među kojima samo jedna klasa ispunjava uvjete za bodovanje. Među prijavljenima su bili vozači šest klubova, od kojih gotovo polovica iz KK „Koprivnica“.

Možda sama činjenica da se prva utrka zbog malog broja sudionika otkazuje i nije toliko bolna, koliko podatak da je organizator – AK „FM Team“ konstatirao da se radi o „bojkotu dijela klubova“. Koji su sve razlozi tome vjerojatno će se čuti ovih dana, ali da se svojevrsna karting „sapunica“ nastala još prošle godine po svemu sudeći nastavlja – to je vidljivo iz – aviona.

O sudbini prve ( otkazane) utrke, ali i cjelokupnog, dobro zamišljenog i od većine podržavanog Prvenstva Sjeverne lige 2012. raspravljati će Upravni odbor ZAS-a i očito morati donijeti „sudbonosne“ odluke. Nije dobro da se već na prvom zadatku postavljaju klipovi. Do kada – teško je suditi.

Samo sedam dana kasnije na rasporedu je otvorenje sezone dežavnog prvenstva u Novom Marofu. Kruži neslužbena informacija da će biti brojna i žestoka konkurencija u četiri novoraspisane klase i jednom kupu, a netom objelodanjena ( privremena ) lista izdanih startnih brojeva govori o 41 vozaču i vozačici iz 12 klubova. Puno je novih imena, novih klubova u vodama kartinga, mladih vozača – što djeluje obećavajuće za hrvatski karting uopće. Više o nacionalnom prvenstvu za nekoliko dana. (m)

SIMILAR ARTICLES