Osam hrvatskih krugaša u Banja luci, Pokosu se smiješi titula

Osam hrvatskih krugaša u Banja luci, Pokosu se smiješi titula

0 434

Nadomak Banja Luke, na stazi Zalužani gdje se ovog vikenda vozi drugi puta ove sezone, četvrtom utrkom zaključiti će se novoustanovljeni međunarodni Kup Sigurnost na cestama . U subotu 3. i nedjelju 4. rujna AKK “Brkić Servis” iz Banja Luke u ime Crnogorske automobilističke federacije organizira utrku pod nazivom „Nagrada Podgorice 2011.“. Prijavljeno je čak 80 vozača iz gotovo svih automobilističkih saveza bivše Jugoslavije ( izuzev Slovenije ), tim više što se uz Kup „Sigurnost na cestama“ boduje i FIA CEZ – Prvenstvo Srednjeeuropske zone, pojedinačni Šampionati Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, te Prvenstvo Republike Hrvatske, kao i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Zagrebački automobilist Ivan Pokos, član Auto karting kluba “Zanatlija”, višestruki pobjednik i prvak raznih automobilističkih kup i prvenstvenih natjecanja poslije jednogodišnjeg izbivanja sa staze ove se sezone uspješno vratio utrkivanju. U Kupu SNC ostvario je dvije pobjede u dva nastupa ( Banja Luka i Grobnik) što ga je svrstalo na vrh ljestvice grupe N sa velikim izgledima da osvoji ovaj Kup u njegovu prvom izdanju.

Pokos vozi Honda Civic TypeR i u Banja Luci ovog vikenda predvodi brojnu hrvatsku ekspediciju. Čak osam vozača nalazi se na listi prijava, a među njima su Sven Gorup ( AKK Zanatlija Zagreb, Škoda Fabia), Dario Serden (AK Ragusa racing, Škoda Fabia), Nenad Javorina (AKK Fridge racing Zagreb, Ford Focus), Hrvoje Čikor (Dubrovnik racing, Opel Astra GSI), Antonio Gavranović (Dubrovnik racing, Ford focus), Filip Magdić (Info kart Zagreb, VW Polo) i Robert Bradarić (Vauxha)

Prvi dio prijama obavljan je već u petak poslijepodne, ali nastavak slijedi i u subotu od 7 do 9 sati. Od 11 sati na rasporedu su treninzi, a oko 16 sati i prva utrka Otvorenog Prvenstva RS. Nedjelja 4. rujna počinje slobodnim treningom (warm up) od 9 do 10 sati, a bodovne su utrke od 11 sati.