Opatija domaćin povijesnim vozilima

Opatija domaćin povijesnim vozilima

Ljepotani na 4 kotača (snimio M.Krpan)

DIONICA KVARNEROM I GORSKIM KOTAROM

OPATIJA – Devetu godinu za redom opatijski Oldtimer „Liburnia Classic club“ organizira, može se reći, tradicionalnu manifestaciju na kojoj se okupi znakovit broj povijesnih vozila koji plijene pažnju brojnih gostiju Opatije i šireg područja.

„9.Liburnia Classic rally“ je sportsko-turistička manifestacija koju zdušno podržavaju domicilna gradska uprava i Turistička zajednica, a prema najavama organizatora i ove se godine očekuje 40-tak različitih vozila čija starost seže i do dalekih 30-tih godina prošlog stoljeća. Manifestacija je i natjecateljskog karaktera i uvrštena je u kalendar Prvenstva Hrvatskog oldtimer saveza.

Rally se odvija u subotu 23.lipnja pod motom „80 kilometara po Kvarneru i Gorskom kotaru“, što na simboličan način objedinjava dionicu kojom će se sudionici kretati. Dvosatno okupljanje je već od 8 sati ispred opatijske Sportske dvorane „Marino Cvetković“ odakle se u 10 sati kreće prvo „đir“ Opatijom – do Punta Kolove i Hotela Milenij u centru turističke prijestolnice Kvarnera. Nakon toga nastavlja se do riječkog Trsata, kraćeg odmora i obilaska Gradine, kada će ljepotani na četiri kotača biti stacionirani kod Dvorane mladosti. U 12,30 sati nastavlja se vožnja prema Gorskom kotaru, prvoj postaji Fužinama, a završnica s ocjenskim elementima susreta – ispitom točnosti i ispitom spretnosti je na Platku. Iza 16,30 sati najuspješnijima i „najljepšima“ će se uručiti prigodna priznanja u Planinarskom domu Sušak.

Organizatori očekuju vlasnike vozila iz različitih krajeva Hrvatske, ali i uvijek drage goste iz Slovenije, Njemačke i Švicarske s ekskluzivnim primjercima povijesnih automobila.

Opatijski Liburnia Classic Club okuplja stotinjak članova koji posjeduju znatno veći broj vrijednih, dijelom i raritetnih povijesnih vozila. Nakon ove manifestacije očekuju ih i programi namijenjeni prvenstveno turistima Opatije, tijekom ljeta, što ih već niz godina ostvaruju s Turističkom zajednicom grada Opatije.

Miroslav KRPAN