OKTANSKI SPEKTAKL NA AERODROMU GROBNIK

OKTANSKI SPEKTAKL NA AERODROMU GROBNIK

0 1022

401 Street race Grobnik
STREET RACE … I VIŠE OD TOGA

Sportski aerodrom Grobnik tradicijska je lokacija koja je proteklih godina privlačila izuzetno veliki broj sudionika, ali prvenstveno i gledatelja, ljubitelja oktanskih uzbuđenja „specifične težine“, a ovog će vikenda, 9. i 10. svibnja ponuditi bogat i sadržajan dvodnevni program. Uz najbolje hrvatske street racere nastup su najavili vozači šest okolnih zemalja i to Slovenije, Austrije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Očekivanja organizatora su dolazak 200-tinjak natjecatelja koji će prema interesu i pristupu biti podijeljeni u tri discipline: Street Race – utrka ubrzanja, Street Style – natjecanje u vizualnom tuningu vozila i SPL Competition – natjecanje u glasnoći zvuka u automobilu. Organizaciju „401 Street Race Grobnik“ potpisuje udruga „Ulična utrka Žminj“ koja već niz godina organizira uspješnu manifestaciju u Žminju, a na Grobničko polje se vraća nakon tri godine. Dekor sportskog aerodroma biti će jednistven, pravi mali grad šatora, 30-tak namijenjenih raznim promocijama, a čak 50-tak za prezentaciju petnaestak klubova i udruga čija su zajednička strast jednostavno – automobili.

Uz redovne sudionike street race događanja zanimljiv će biti i prateći „oktanski“ program. Priprema se desetak promocijskih štandova na kojima će sudjelovati zaljubljenici u oktanski sport prezentirajući svoj rad i vrhunska prvenstveno sportska vozila.

Na svoj će račun na grobničkom aerodromu tako doći ljubitelji pojedinih svjetskih marki automobila
Ulaznica za jednodnevni posjet je 40 kuna. Oba dana u 10 sati počinjati će treninzi, a od 12 sati utrke Street race. U subotu od 13 do 18 sati je natjecanje SPL Competition, a od 15 Stunt Show i Dragsters koje se nastavlja u isto vijeme sutradan. U nedjelju od 13 sati je natjecanje Street Style i izložba oldtimera, a od 14 do 16 sati uvijek atraktivni „Sexy Car wash“.

(mk)

401streetrace_sexy_carwash

SIMILAR ARTICLES