ODLUKE O PRVACIMA 2012.

ODLUKE O PRVACIMA 2012.

0 505

U auto cross centru „Rupa“ nadomak hrvatsko-slovenske granice, u nedjelju 30. rujna na zasigurno najboljoj i najspremnijoj stazi u Hrvatskoj vozi se posljednja, treća i zaključna ovogodišnja domaća autocross utrka.

Riječki Autoklub „Svigo“ pod nazivom „Autocross Rupa – Nagrada Matulja 2012.“ organizira međunarodnu utrku u kojoj se očekuje nastup čak 28 vozača u četiri divizije, među kojima je 18 hrvatskih vozača iz sedam klubova i deset gostiju iz susjedne Slovenije. Utrka je službeno bodovno natjecanje u čak četiri konkurencije – Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Auto i karting lige Zapad i Prvenstvo Primorsko-goranske županije.

JANDREČIĆ SIGURAN U NASLOV

Hrvatski prvaci odlučiti će se u nedjelju. U diviziji 1 open vozila prvak će zasigurno biti Ivan Jandrečić (Ozalj) koji će već samim startom treninga ispuniti normu tri nastupa i tako biti najboljim. Ipak, na stazi će mu se suprotstaviti nekadašnji prvak Ivo Čizmić sada njegov klupski kolega, pa će ogled biti zanimljiv.

Sa dvije pobjede i bodovno je nadomak novog naslova državnog prvaka Daniel Bezjak (Rijeka) u diviziji 1A do 1400 ccm. Teorija još ipak daje šanse i Svenu Katiću (Ozalj), te Draganu Sergu (Buzet autosport), ali oni će se međusobnim ogledom morati zadovoljiti drugim ili trećim mjestom sezone.

KLUPSKI DVOBOJ ČARGONJA – SROK

Gusto u vrhu ljestvice i krajnje neizvjesno je u diviziji 1B vozila do 2000 ccm. U prednosti je iskusni prvak Marino Čargonja (Svigo), a 4,5 boda zaostatka ima klupski mu kolega Zoran Srok. U kombinaciji za postolje je još uvijek i Goran Jakić (Ozalj), pa će se među njima trojicom odlučiti poredak Prvenstva Hrvatske za ovu uvijek brojnu i atraktivnu klasu. No, ne treba zaboraviti da im matematičke pretpostavke može poremetiti uvijek dobar na stazi, vožnjom atraktivan do iznemoglosti i iskusni Siniša Filčić ( Grobnik).

NAJJAČA UTRKA – BUGGYJI

Prvaka najatraktivnije domaće divizije 3 – buggy jednosjeda odlučiti će kvalifikacijske vožnje. Petorica su prijavljenih, ako svi startaju barem trening dijele se puni bodovi, a to može biti odlučujuće. Bodovno izjednačeni u borbu za prvaka ulaze Loris Krbavac (Buzet autosport) i Robert Čulina (RI autosport), no priliku za završnu pobjedu u sezoni neće propustiti višestruki prvak Vigor Grbac (Kastavac) koji je u neizglednoj situaciji za naslov prvaka. No, junaci se poznaju na muci, a prvak će biti u nedjelju poslijepodne.

Ekipno su pred perim naslovom uzastopno vozači AK Ozalj, dok će o preostala dva završna priznanja sezone PH odlučivati čak četiri kluba – Buzet autosport, Rijeka, Svigo i Kastavac.

I riječ dvije o Slovencima. Stižu oni najbolji, najbrži, puni domaćih i međunarodnih trofeja. Čak ih je sedam u atraktivnim i izuzetno brzim buggyjima. Nastupi u Hrvatskoj posljednje dvije sezone su im odušak, ispušni ventil. Naime u Sloveniji već dvije sezone nije raspisano državno prvenstvo. A kada smo kod toga lako bi se mogao dogoditi isti scenarij i na hrvatskim prostorima. Već se naglas priča da će autocross zbog premalog broja sudionika i minimalnog broja utrka postati natjecateljska grana druge lige – odnosno prvenstava po regijama. Ipak, o tom potom !

Nedjeljna manifestacija počinje u 7,30 prijemom vozača i vozila, nastavlja se službenim treninzima u 10 sati. Prva od tri kvalifikacijske vožnje na rasporedu je u 12 sati, a finalne vožnje u 16,30 sati. Oko 18 sati očekuje se objava konačnih rezultata kada će se znati i svi novi državni prvaci. (m)

Snimak: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES