Odluka sezone 2012.

Odluka sezone 2012.

0 504

Foto: Goran Petrović

U VIROVITICI ZAKLJUČNA UTRKA

     Sezona karting Prvenstva Hrvatske 2012. na samom je kraju. Vikend 29. do 30. Rujna pred nama je posljednje ovogodišnje natjecanje, „9. Nagrada Virovitice 2012“, naravno na karting stazi u Virovitici. Uz manje izmjene i promjene mjesta i termina održavanja očito je da će ove sezone biti održano svih dvanaest utrka ( šest natjecanja ) – koliko ih je i bilo predviđeno. Neke stvari u ukupnom poretku već su riješene, a za upotpunjavanje nekih mjesta morati ćemo čekati sve do posljednje utrke u nedjelju. Lista prijava sugerira da bi se na startu moglo pojaviti tridesetak kartingaša. Prognoza vremena prema posljednjim informacijama najavljuje promjenjivo vrijeme uz mogućnost kiše, no pričekajmo vikend…

Posljednju ovosezonsku utrku organiziraju Odbor za karting šport HAKS-a i AMKK Cobra Virovitica pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i tvrtke „Romić-Promet“ d.o.o.

Gotovo svi sudionici subotnji će dan od 10 do 18 sati iskoristiti za slobodne treninge na stazi „Cobre“, dok će nedjelja 30. Rujna započeti jednosatnim tehničkim prijemom „bolida“ i verifikacijom vozača u 8 sati. Službeni treninzi i mjerenje vremena počinju u 10 satiu, a mjerenje vremena za startne pozicije u 11,30 sati. Prva utrka klase „Limač 50“ je u 13,45 nakon koje će uslijediti svečanost otvaranja manifestacije, od 14,10 prva serija, a u 16 sati druga serija – posljednje bodovne utrke sezone hrvatskog karting prvenstva. Oko 18 sati najzaslužniji će primiti priznanja.

Limač 50

Oproštajna utrka nekolicine najmlađih

Šestorica najmlađih svojom će promotivnom utrkom već tradicionalno otvoriti natjecanje. Nekima će ovo ujedno biti i posljednja, oproštajna utrka u ovoj klasi prije prelaska u zahtjevnu klasu – Mini 60. Lista prijava kaže da bi na startu trebali gledati jednu damu – Leu Šajnić iz KK „1 Zagreb“, te: Marka Turka i Lovru Carina iz AK „FM Teama“, Adriena Meseca i Filipa Lozića iz KK „Rijeka“, te Frana Kranjca (KK „Podravina Koprivnica).

Mini 60

Garancija neizvjesnosti – borba za treće mjesto konačnog poretka

I ovoga puta sve će oči biti posebno uprte u najneizvjesniju klasu – Mini 60. Iako se na startu očekuje najmanje kartingaša do sada – svega devet, uzbuđenja nebi trebalo nedostajati. Naime, prvu poziciju osigurao je Damian Sekulić (AMKK „Cobra Virovitica“), drugu Max Herendić (KK „1 Zagreb“), ali u užu borbu za treće mjesto konačnog poretka ulaze čak četvorica vozača: Jan Pokos (AKK „Zanatlija“), Leo Srđenović (AKK „Podravina Koprivnica“), Matea Turk (AK „FM Team“), te Matija Jurišić (AK „Ri autosport“). Teorijske mogućnosti su i da na navedenu poziciju zasjednu i Tin Vorkapić (KK „Koprvnica“), član domaćina Dorian Vargović, te Leo Mladenić (KK „Podravina Koprvnica“), no šanse za to su zbog bodovne razlike ipak dosta manje. U svakom slučaju očekuje nas još jedna zanimljiva utrka klase Mini 60, koja nam je kroz cijelu sezonu donijela puno uzbuđenja.

KF3

Posljednje dvije utrke odlučuju prvaka

Iako se pred kraj same sezone činilo da je novi prvak gotovo sigurno član KK „1 Zagreb“ William Mucak, njegovo isključenje na jednoj utrci zadnjeg natjecanja neočekivano je zakompliciralo situaciju na vrhu ljestvice. Iako je još uvijek glavni favorit za najviše mjesto na kraju sezone morati će odvesti dobar vikend i ne dopustiti sebi novu pogrešku koja bi ga mogla koštati konačnog plasmana. Glavnog će suparnika i ovoga puta imati u Juraju Kovačiću (KK „Koprivnica“), dok bi Marino Radetić, član KK“Rijeka“ trebao novim bodovima napredovati na ljestvici i sezonu završiti na trećem mjestu. Pet vozača očekuje se na startu ove klase.

KZ2

Žovan glavni favorit za drugo mjesto

U najjačoj prvenstvenoj domaćoj klasi naslov prvaka već ranije osigurao je Filip Romić, član AMKK „Cobra Virovitica“. Ostale su neriješene druga i treća pozicija prvenstva. Matematika govori da je Ivan Žovan , član KK „1 Zagreb“ možda i najveći favorit za osvajanje te pozicije, no ovo je jako teška i neizvjesna klasa i sigurno je da će njegovi veliki konkurenti – Renato Dujmović i Žarko Martinjak, članovi KK „Koprivnica“ dati sve od sebe kako bi se plasirali što više u konačnom redoslijedu. Ujedno će se između trojice navedenih vozača odlučivati i o trećoj poziciji prvenstva. Sedam prijavljenih vozača garancija su još jedne super zanimljive utrke.

Rotax kup

Lovrenc nadomak osvajanja naslova

Ćetiri su vozača prijavljena u Rotax kupu. Ne napravi li neku veliku pogrešku naslov osvajača kupa trebao bi pripasti Tomislavu Lovrencu, AKK „Podravina Koprivnica“. Član domaćina Marin Posavec, Nikola Samaržija (AK „FM Team“) i Luka Buzo (također AMKK „Cobra Virovitica) odlučivati će o drugom i trećem mjestu. Prvom od ove trojice ide mala prednost zbog trenutne razlike u bodovima koja mu ide u prilog. Iako je broj vozača u ovoj klasi realno mali, velika konkurencija prijvljenih mogla bi učiniti ove utrke neizvjesnim.

Klubovi

KK „1“ Zagreb ili AMKK „Cobra Virovitica“ ?

Do samog kraja biti će neizvjesno i u konkurenciji klubova. Dva kluba u igri su za naslov prvaka Hrvatske – KK „1“ Zagreb i domaćini AMKK „Cobra Virovitica“. Trenutnih sedamnaest bodova razlike na prvenstvenoj ljestvici nije puno, a naslov bi značio puno jednima i drugima. U svakom slučaju ulazimo u „triller“ završnicu prvenstva kakva se može poželjeti i za očekivati je da će se na kraju svaki bod zbrajati za konačnu odluku o – prvacima Hrvatske u klupskoj konkurenciji. Veliko i vrijedno treće mjesto osigurali su članovi KK „Koprivnica“.

Teamovi

Prvak poznak – dva karting teama u završnici prvenstva

Lista prijava govori nam da na ovo natjecanje kao team nisu prijvljeni novi prvaci Hrvatske – „Kreator racing team“. Uloga glavnog favorita vikenda pripasti će domaćinima – Racing teamu „Romić“, dok će članovi Karting teama „Prelučka legenda – Rijeka“ odvesti svoje posljednje ovosezonsko natjecanje koje je u njihovom slučaju bilo prvenstveno promotivnog karaktera. Između ostalog i iz razloga što je član teama Adrien Mesec vozio u klasi Limač – koja se ne boduje. Vjerujemo da će reorganizacijom ovaj team dogodine pridružiti u borbi za pozicije u samom vrhu, te da bi dolazak još pokojeg novog teama u prvenstvo dodao snagu natjecanjima u ovoj konkurenciji.

(m.k., m.j.)

SIMILAR ARTICLES