Odjeci redovne sjednice Upravnog odbora HMS-a

Odjeci redovne sjednice Upravnog odbora HMS-a

0 198

PODRŠKA REVITALIZACIJI GROBNIKA

Na Automotodromu Grobnik održana redovna sjednica Upravnog odbora Hrvatskog motociklističkog saveza na kojoj je pozitivnim ocijenjen postupak revitacizacije staze i pratećih objekata

GROBNIČKO POLJE – Upravni odbor Hrvatskog motociklističkog saveza, svoju redovnu 18.sjednicu održao je na Automotodromu Grobnik, gdje su mu domaćini bili čelni ljudi Moto kluba Kvarner i Automotodroma Grobnik d.o.o. Da bi lakše primili niz informacija o realiziranim fazama obnove staze i pratećih objekata, kao i planiranom u narednom periodu, uoči radnog dijela članovi UO, predvođeni predsjednikom HMS-a Stjepanom Peršinom, obišli su nove uredske prostore i posebno dojmljive prostorije „race control“ u Upravnoj zgradi, kao i odnedavno u funkciji preuređenih 12 novih boxova koji su ovih ljetnih dana u punoj eksploataciji.

-Sa spoznajom da od šire društvene zajednice, osim deklarativne, nećemo imati drugih oblika podrške, prije tri godine donijeli smo odluku da vlastitim snagama i dostupnim sredstvima u fazama krenemo s revitalizacijom Automotodroma Grobnik uključujući prioritetno trkaću stazu, a potom i prateće objekte. Godina dana je za nama kako se Grobnikom, nakon 40 godina, vozi po novom asfaltnom sloju za koji svi korisnici imaju samo riječi hvale, a ovog smo proljeća u dvije faze završili uređenje vitalnih prostora Upravne zgrade, na katu uredske prostore i one neophodne za vođenje svih aktivnosti na stazi, svakodnevne, ali i posebne sportske programe, te prije mjesec dana u komercijalnu upotrebu omogućili korištenje obnovljenih suvremenih 12 novih boxova u prizemlju glavne zgrade – istakao je u uvodnom izlaganju prof.dr. Mladen Črnjar, predsjednik Moto kluba Kvarner i Nadzornog odbora tvrtke „Automotodrom Grobnik“ d.o.o.

Vrijedi napomenuti da je uz građevinske radove i uvođenje nove tehnologije rada uvedena i nova kadrovska križaljka, imenovanjem nove, pomlađene Uprave društva, s novim konkretnim zadaćama pojedinih članova, koja se od početka godine pokazuje pozitivnom u svakodnevnom poslovanju. No, isto tako, pažnje je vrijedan podatak da se na ostvarenom nije stalo, da se nastavlja s novim fazama pripremaju projekti obnove preostalog dijela postojećih objekata, ali i podizanja novih, prvenstveno 10 boxova i kvalitetnog ugostiteljskog objekta. Prva zadaća za 2020. godinu je obnova i usavršavanje voznog parka interventnih zdravstvenih službi koje su neophodne u svakodnevnoj eksploataciji Automotodroma.

O pripremi predstojeće najznačajnije moto priredbe na Grobniku, čelne ljude nacionalnog moto saveza informirali su Robert Žiković i Igor Eškinja, predstavnici dviju generacija sportskih čelnika Grobnika. U vikendu od 23. do 25. kolovoza održat će se jubilarna 15. u nizu utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom, ali i tradicionalna 75.utrka „Alpe Adria Road Racing Chamiponship“, kojima su domaćini Moto klub Kvarner i promotor „Lutec racing team“. Očekuje se blizu 200 motociklista iz 20-tak zemalja svijeta. U sjedište Kluba pristigli su i dokumenti nove FIM licence za stazu na Grobniku kojom se dokazuje da je u svakom, posebno sigurnosnom pogledu, staza Automotodroma Grobnik vrijedna uvrštavanja u kalendare najvećih moto priredbi svijeta.

Upravni odbor HMS-a u preostalom dijelu sjednice prihvatio je izvješće o nedavnom domaćinstvu Kongresa FIM Europa koji je u Zagrebu okupio 300 sudionika iz 39 zemalja i kojim su postavljeni novi visoki organizacijski kriteriji. Prihvaćene su promjene Pravilnika o nagradama HMS-a i organizaciji Noći prvaka, te obilježavanju lika i djela Vilka Severa, prvog predsjednika HAMŠS-a, sportaša, konstruktora i donatora.

Miroslav KRPAN