Odgođen skijering u Skradu

Odgođen skijering u Skradu

0 391

Još jedan otkaz oktanskog događanja. Ekstremno loši vremenski uvjeti uzrokom su odgode planiranog prvog ovogodišnjeg natjecanja u skijeringu Otvorenog prvenstva Ravne Gore „GO-KO 2012.“ čiji je nositelj Autoklub „Ravna Gora“, a trebalo se održati u subotu 11. veljače na stazi „Hribac – Hlevci“ nadomak Skrada na dionici Ravna Gora – Skrad. Novi termin utvrđen je za subotu 18. veljače.

Skijering je sportska disciplina u kojoj sudjeluju vozač i skijaš, te iskazuju svoju umješnost savladavanja zimskih uvjeta na snijegom i ledom pokrivenoj stazi. Prije dvije godine obnovljeno je zanimljivo i krajnje atraktivno okupljanje automobilista i skijaša na – snijegu.

Organizator je češće suočen s problemom nedostatka snijega, ali ovoga puta ostvarila su se strahovanja da bi upravo velika količina snijega, jaki vjetar, te iznimno niska temperatura zraka onemogućila zanimljivu i atraktivno automobilističku manifestaciju na snijegu. Proteklih osam dana već je dva puta odgođen i 21. Maškarani rally Pariz – Bakar čiji je organizator Autoklub Rijeka usuglasio treći pokušaj za 18. veljače. Oktanci očito imaju velikih poteškoća sa novonastalim „ledenim dobom“ na Kvarneru i u Gorskom kotaru. (m)

SIMILAR ARTICLES