Ocjensko – spretnosne vožnje

Ocjensko – spretnosne vožnje

LUISA BOŽIČEVIĆ (AK RI autosport) - snimio M.Krpan

FUŽINE DOMAĆIN AUTOMOBILISTIMA

Ovog vikenda dvodnevno natjecanje spretnosti i brzine u centru Liča

FUŽINE – Dvodnevna automobilistička manifestacija pod nazivom „Sveti Juraj – Lič 2018.“ održat će se u centru Liča 3. i 4. studenog. Objedinit će tri zasebna bodovna natjecanja, jedno u subotu, a dva u nedjelju, svako s po tri zahtjevna ispita spretnosti, osnovom čijih će se rezultata dobiti ovogodišnji pobjednici državnog prvenstva OSV-a.

Ovo će biti jedino službeno bodovno automobilističko sportsko natjecanje ove godine na području Gorskog kotara.

Sredinom ove godine, susretom čelnika Općine Fužine i sportskih aktivista riječkog Autokluba „RI autosport“ osmišljena je ideja da se do kraja godine na području Općine Fužine održi automobilističko natjecanje bazne discipline u nas – ocjensko-spretnosnih vožnji. Nacionalni sportski Hrvatski auto i karting savez povjerio je organizaciju finalnih vožnji Prvenstva Republike Hrvatske riječkom klubu koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo uspješne organizacije niza manifestacija.

-S izuzetnim zadovoljstvom dočekujemo sudionike ovog nadmetanja, za naš kraj važnom sportskom projektu čiji je nositelj Autoklub RI autosport. Ovo je početak suradnje za koju vjerujemo da će u budućnosti imati svoj nastavak u ovom ili nekom sličnom, moguće i većem projektu. Naša Općina, kao suorganizator, nastojat će u Liču biti dobar domaćin, a vjerujemo da će atraktivne vožnje privući ljubitelje oktana u naš kraj – istakao je David Bregovac, načelnik Općine Fužine.

Pokrovitelj manifestacije je Primorsko-goranska županija, a u projekt se uključila i Turistička zajednica Fužina, obzirom da će sudionici i tehničko osoblje zauzeti određene smještajne kapacitete na općinskom području. Organizatorima su uz nacionalni savez HAKS pomoć pružili Copyservis Tehničar Rijeka, članovi DVD Lič, kao i domicilni gospodarski subjekti Čebuhar grupa d.o.o., te Kamenolom Fužinski benkovac d.d.. Medijski sponzori su Novi list i portali: poduckun.net, racing.hr, sportcom.hr, automania.hr, automanija.com i riautosport.hr.

Prijavljeno je 21 vozačica i vozač iz pet klubova, a natjecanje će se, uz bodovanje za PH, voziti i u okviru Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a. Sudjeluju isključivo licencirane vozačice i vozači.

Kompletna manifestacija, od prijema sudionika, privremenog parka vozača, poligona za vožnju i završne svečanosti provest će se u strogom centru Liča uključujući i Društveni dom. Promet tim dijelom mjesta u sate održavanja natjecanja bit će ograničen i posebno reguliran. Svečano otvaranje je u subotu s početkom u 11,45 sati , a prvi ispit prvog bodovnog natjecanja predviđen je 3.studenog u 12 sati. Nedjeljni program odvijat će se od 10,30 do oko 16 satiu, nakon kojeg je svečanost dodjele priznanja najuspješnijima u Domu kulture Lič.

Miroslav KRPAN