O PRVAKU ODLUČUJU VIVODA I ČIČKO

O PRVAKU ODLUČUJU VIVODA I ČIČKO

0 990

Na Automotodromu Grobnik završnica sezone u kronometar vožnjama

Autoklub „RI autosport“ organizira završno natjecanje ovogodišnje sezone u kronometar vožnjama, najmlađoj disciplini Prvenstva Republike Hrvatske. Natjecanje pod nazivom „6.Nagrada RI autosport 2015.“ ujedno se boduje i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, a održava se u nedjelju, 18.listopada uz sudjelovanje 40 vozačica i vozača iz 14 klubova. Kronometar vožnje odvijati će se na posebno improviziranoj kratkoj stazi u prostoru Parka vozača Automotodroma Grobnik gdje će treninzi početi u 9,50 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12 sati. Zbog jakih kiša i loše prognoze organizator je odustao od pratećeg programa – okupljanja kartingaša iz većeg dijela Hrvatske u promo vožnjama.

Suradnik u realizaciji manifestacije je „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Općina Čavle i Zajednica sportova PGŽ, a partneri: Tokić d.o.o., Ina Industrija nafte d.d., Općina Matulji, Pizzeria Delfino Lovran, Autocentar Marinići, Transporti Čulina, te medijski pokrovitelji Novi list i www.riautosport.hr.

Naslov ovogodišnjeg prvaka Hrvatske u ukupnom poretku odlučivat će u međusobnom dvoboju trenutno vodeći Buzećan Patrik Vivoda i njegov klupski kolega iz Autokluba „Buzet Autosport“ Zagrepčanin Vjekoslav Čičko. Vivoda u neto bodovima ima prednost od četiri boda. Vivoda je osigurao već odavno naslov najboljeg juniora, a još jednom titulom okitit će se Puljanka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) u konkurenciji vozačica. Ekipni naslov ove godine ide u Autoklub Buzet Autosport čiji su članovi i na posljednjem natjecanju sezone najbrojniji s deset sudionika. Zanimljiv će biti i ogled za treće mjesto generalke, ali i pobjednika klase Sport +1400 između Marina Milokanovića (AK Skok racing) i Denisa Močibova (AK Buzet Autosport).

(mk)