Novo postolje Martina Kodrića

Novo postolje Martina Kodrića

0 565

Martin Kodrić, mladi hrvatski kartingaš nastavlja nizati sjajne rezultate u najjačoj karting konkurenciji svjetskog kupa. Na drugoj ovogodišnjoj utrci WSK Master Serije na International Circuit Napolisimo-Sarno, naš mladi kartingaš osvojio je treće mjesto u klasi KF. U konkurenciji 44 vozača iz 17 zemalja Kodrić je ostvario izvrsno treće mjesto u kvalifikacijskom treningu, čime se plasirao u Super pole utrku, u kojoj je također osvojio treće mjesto. U kvalifikacijskim utrkama je ostvario jednu pobjedu te plasmane na deveto i treće mjesto.

U ukupnom broju negativnih bodova tako se plasirao na peto mjesto ukupnog poretka. Fantastičnom vožnjom u predfinalnoj utrci došao je do pobjede ostvarivši i najbrži krug utrke. Sa prve startne pozicije je startao u finalnu utrku, no već u prvom krugu je pao na četvrto mjesto. Polako se vraćao prema vrhu, došao i do druge pozicije, no u posljednjem krugu to je mjesto ipak izgubio i na kraju završio treći. Pobjedu je odnio Poljak Karol Basz iz talijanskog „Tony kart racing teama“ ispred Francuza Doriana Boccolaccia (Energy corse SRL team, Italija) koji je za pobjednikom zaostao 1,653 sekunde poslije 15 krugova.

karting-kodric

Kodrić je ciljem prošao sa zaostatkom od 2,499 sekunde za pobjednikom. Ovotjedno pobjedničko postolje samo je jedno u nizu fantastičnih rezultata hrvatskog vozača ove sezone. U ukupnom poretku WSK Master serije nakon dva održana natjecanja Martin Kodrić zauzima treće mjesto, vodeći je Boccolacci, a drugoplasirani Basz.

Slijedeća utrka na rasporedu je za dva tjedna, WSK Euro Serija, također u Sarnu. (m)

wask

SIMILAR ARTICLES