Novi mladi hrvatski as na europskim stazama u – formuli!

Novi mladi hrvatski as na europskim stazama u – formuli!

0 566

MARTIN KODRIĆ STARTA OVOG VIKENDA

Dokazivao se godinama i vrhunskim rezultatima potvrđivao u kartingu. Nastupi u najjačim europskim serijama kartinga, izuzetne konkurencije zaključeni su prošle godine kada je u svim utrkama gdje je nastupio startao s jedne od deset najboljih startnih pozicija, a nerijetko bio najbrži u kvalifikacijama, ali i utrkama. I poslije izvrsne kartingaške karijere došao je trenutak za stepenicu više. Odluka je pala — Martin Kodrić od ove sezone nastupa u formuli !

Krajem prošle godine, već s jeseni odradio je niz intenzivnih treninga, ali i utrka čiji se termin produljio i na početak ove godine. U međuvremenu, zahvaljujući izvrsnim rezultatima na treninzima po stazama Španjolske i Velike Britanije, odnedavno je postao članom britanske momčadi Fortec Motorsport. Momčad je to čiji puleni nastupaju u različitim serijama formula i auto utrka, a među najjače serije Formule za juniore na svijetu spadaju Formula Renault 2.0 BARC, NEC i ALPS, te EuroCup.

Ovog vikenda, od 3. do 6.travnja u talijanskoj Imoli počinju natjecanja Formule Renault 2.0 ALPS i prva je to u nizu utrka koje ove sezone očekuju mladog hrvatskog asa Martina Kodrića.

Posljednja testiranja govore da je Kodrić u izvrsnoj formi. Najbolji rezultat ostvario je u Hockenheimu sa najbrže odvoženim krugom u konkurenciji 19 vozača. U Formuli Renault ALPS ove će godine nastupiti 46 vozača iz 21 zemlje. Među njima na svakoj stazi zahvaljujući Kodriću vijorit će se hrvatska zastava.

Trodnevni program u Imoli počinje slobodnim treninzima u petak, subota je dan za kvalifikacije u dvije grupe, ali i prvu službenu utrku s početkom u 17 sati. Druga je utrka u nedjelju u 14,15 sati. U istoj seriji APLS Kodrić će ove godine nastupiti i na stazama: Pao (Francuska), Red Bull Ring (Austrija), Spa (Belgija), Monza i Mugello (Italija), te Jerez (Španjolska). Tijekom sezone planiran je nastup na čak 35 utrka, među kojima je već sedam dana poslije premijerne Imole nastup u Monzi ali u Formuli Renault 2.0 NEC.

Gotovo sve utrke Formula Renault 2.0 službeno su predutrke u sklopu DTM-a, WTCC i WEC prvenstva na najpoznatijim europskim stazama na kojima nastupa i formula 1.

Iako je Martinu Kodriću ovo debitantska sezona dosadašnji rezultati s testiranja i treninga izuzetno su obvezujući. Stjecat će izuzetna iskustva svakim novim nastupom, a cilj prve formulaške sezone je osvajanje Rookie naslova u svim serijama u kojima će nastupiti.

Svim ljubiteljima brzina, a posebno fanovima Martina Kodrića rezultati nastupa biti će dostupni na http://www.renaultsportitalia.it , a poveznica je i na Kodrićevoj stranici http://www.martinkodric.com . (m)

martin kodric

Slika s testiranja (arhiva Martin Kodrić team)