Novi izazov za Habulina

Novi izazov za Habulina

0 535

Malobrojni, ne česti nastupi hrvatskih kartingaša u inozemstvu su isključivo pojedinačni, ali nema nastupa sa kojeg ne donose vrijedne bodove i bilježe pobjednička postolja. Na međunarodnim utrkama širom Europe često je i Zagrepčanin Kristijan Habulin, član trofejnog zagrebačkog “karting kluba 1″. Poslije prošlotjednog nastupa u Italiji (Siena) u WSK Master Series, na kojoj je osvojio treće mjesto, ovog vikenda, 11. i 12. lipnja očekuje ga novi izazov – nastup u Njemačkoj na Europskom prvenstvu u Wackersdorfu, na stazi dugoj 1.222 metra.

Habulin nastupa u najjačoj klasi KZ2 u kartingu što ima šestostupanjski mjenjač gdje je konkurencija 40 vozača iz 15-tak zemalja. Poslije šest bodovnih utrka ove sezone u WSK Master Series zauzima izvrsno treće mjesto sa 80 osvojenih bodova, samo deset manje od Talijana Alfredo D. Delli Compagni, dok je na čelnoj poziciji bodovno odmakao još jedan Talijan Marco Zanchetta koji je uz niz pobjeda sakupio čak 192 boda.

Odlika Kristijana Habulina je da se izvrsno snalazi u teškim kišnim uvjetima, da koristi sva svoja vozačka iskustva da u prvim krugovima nadoknadi izgubljeno nekom lošijom startnom pozicijom. Bilo je tako i na protekle dvije utrke, a obzirom da je predstojeći vikend najavljeno promjenjivo vrijeme za očekivati je da će se popularni Kiki još jednom dokazati u jakoj konkurenciji pravih profesionalaca. Naime, Habulin, kao i gotovo svi hrvatski kartingaši na međunarodnoj se sceni pojavljuju kao rijetki “privatni” vozači bez bilo financijske bilo tehničke pomoći jakih tvorničkih timova ili sponzora. Srce i znanje naših mladih karting asova nadjača sve nedaće.

SIMILAR ARTICLES