Nova generacija u klupama

Nova generacija u klupama

Peti ciklus, a time i druga generacija Karting škole „Prelučka legenda“ počela je okupljanjem i prvim satom teorije u prostorima Autoškole „Rijeka“. Voditelju škole prof. Vanji Vešligaju prvoj prozivci odazvalo se 15 polaznika, djece uzrasta 5 do 16 godina koji će u predstojeća tri do četiri tjedna stjecati znanja i vještine upravljanja kartingom.

Karting škola „Prelučka legenda“ započela je prije godinu dana, a kroz četiri ciklusa prve generacije diplome škole steklo je 47 mladih. Nositelji projekta zajednički su riječki Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i „Karting centar“ d.o.o. Rijeka koji upravlja prvom stazom za karting što se nepune dvije godine nalazi na Preluci.

Prva generacija polučila je izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija, a pokazalo se da je česta prezentacija u javnosti urodila plodom.skola_2012_autosport_karting

Tijekom tjedna teorijska će se predavanja održavati u centru Rijeke, da bi vikendom, prema posebnom rasporedu budući kartingaši upoznavali tehniku vožnje na kartodromu Preluk.

Po okončanju programa svi će polaznici pristupiti ispitima, te s diplomom o završenoj školi steći i pravo dobivanja natjecateljske licence Hrvatskog auto i karting saveza.

Pored nacionalnog sportskog saveza Hrvatskog auto i karting saveza, odnosno Odbora za karting šport školu su kroz različite vidove podržali Grad Rijeka, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Automobilistički savez PGŽ i Zajednica tehničke kulture Rijeka. (m)

SIMILAR ARTICLES