Nova brdska utrka

Nova brdska utrka

0 570

OMIŠ 2012. – KANDIDAT ZA PH

Novoosnovani Autoklub „Omiš Motorsport“ u programu svojih aktivnosti za prvu godinu rada zacrtao je organizaciju pozivne brdske auto utrke kao kandidata za upis u kalendar državnog prvenstva na brdskim stazama u 2013. godini. Prionuli su poslu i 3. i 4. Studenoga 2012. Očekuje ih nimalo lak zadatak kojeg će nastojati uspješno ostvariti uz pomoć tehničkog realizatora zagrebački Autoklub „Delta“.

„Brdska utrka Omiš 2012.“ Kakav je puni naziv predstojeće manifestacije bodovno je natjecanje Prvenstva Regije Jug, ali i Otvoreni kup AK Omiš Motorsport. Za mjesto odvijanja obabrana je poznata dionica – staza Brnistra ponad Omiša u duljini 3.330 metara.

Organizatoru je pristiglo 30-tak prijava među kojima je i nekoliko inozemnih vozača koji će sudjelovati u promociji utrke, ali po svemu sudeći neće biti i svi zainteresirani domicilni vozači, prvenstveno članovi omiškog Autokluba „Oneum“ koje su zbog ranijih međusobnih nesuglasica organizatori odbili uvrstiti na listu prijava. No, sve je to problem međusobnih odnosa dva gradska kluba – jednog sa 30-godišnjim, a drugog sa nepunim jednogodišnjim stažom !

Program  počinje u subotnjim poslijepodnevnim satima u centru Omiša na parkiralištu Priko – od 15 do 17 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila, a nastavlja se u nedjelju. Službeni treninzi kreću u 9 sati, a nakon svečanog otvaranja u 13 sati počet će prva od dvije bodovne vožnje. Proglašenje najuspješnijih predviđa se oko 17 sati. (m)