Nino Andrejević najbrži „uz brijeg“

Nino Andrejević najbrži „uz brijeg“

0 360

U subotu je na brdskoj stazi Podgorje Bistričko u općini Marija Bistrica održana druga utrka desete sezona Prvenstva Hrvatske u autoslalomu. Na natjecanju pod nazivom “9. Nagrada Grada Zagreba“ u organizaciji AK Delta slavio je mladi buzetski automobilist Nino Andrejević(AK Buzet Autosport) u Zastavi 750 .
Nino je već u prvoj bodovnoj vožnji na stazi dugoj 1255 metara postavio rekordno vrijeme od 1:01.887 te njime podigao letvicu previsoko za ostale konkurente. U zbroji dviju vožnji bio je 4.041 sek brži od drugoplasiranog klupskog kolege Sanjina Prodana u Autobianchiju te 4.649S od Šibenčana Darka Jelače (AK Mihovil) u Fiatu Punto GT na trećem mjestu.

Iznimno brza i brdovita staza nešto je sasvim novo i za organizatora (dosada su se njihova natjecanja autoslaloma odvijala na zatvorenim i ravnim poligonima), ali i za vozače od kojih se većina prvi puta susrela sa „brdskim autoslalomom“. Ipak, većina se složila da je različitost u stazama vrlo poželjna, te se ova brza i zahtjevna staza svidjela čak i onima kojima je nedostatak snage motora na usponu stao na put boljim rezultatima. Prigovori među vozačima odnosili su se uglavnom na rad sudaca na stazi i u predstartnom prostoru. Budući da je klubu organizatoru ovo novi tip utrke uvjereni smo da će iduće godine, ukoliko se ovo natjecanje nastavi održavati na istoj stazi , AK Delta opravdati svoj status jednog od najiskusnijih organizatora autoslaloma u Hrvatskoj.

U grupi I (serijski automobili) pobijedio je aktualni prvak Sandi Jugovac (Istra Racing Team) koji je sa svojim Peugeotom 106 Rally bio brži od drugoplasiranog Gorana Sruka (AK Stubaki) u Renault Cliu Sport te Klupskog kolege Dorjana Milanovića sa Seat Ibizom 2.0 .

Nino Andrejević je slavio u konkurenciji grupe II (sprint automobili) ispred drugoplasiranog Darka Jelače dok je treći bio Branko Marić (AK SB Autosport) u Hondi Civic.

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja grupe III (sport automobili) popeo se Sanjin Prodan. Iza njega smjestili su se buzetsko-riječki dvojac u istom automobilu (Zastavi Yugo) – Zoran Vidmar (AK Buzet Autosport) na drugo i Dejan Kopajtić (AK Rijeka) na treće mjesto.
Najbrži junior bio i ovoga puta Nino Andrejević., drugi Sandi Garguljak (AK Sesvete) sa Renault 5 GT i treći bio Davor Čosić (AK Dubrava) u Zastavi Yugo. U nažalost sve siromašnijoj konkurenciji vozačica slavile su Iva Peruško (AK Pula-Rovinj) na prvom i Amera Agić (AK Sesvete) na drugom mjestu.
Najuspješniji su u konkurenciji dvadeset klubova bili vozači AK Buzet autosporta. Drugo mjesto pripalo je Istra Racing Teamu iz Pazina, te treće AK Pula-Rovinj. Bolji od dva tima koja su se prijavila na natjecanje bili su ekipa tima Motodrom Poreč-racing Team, dok su drugi bili C.T.R Slavonski Brod.

REZULTATI KLASA:
KLASA 1: 1.Jurica RUŽIĆ (AK SB Autosport), Autobianchi A112; 2. Milan VIGNJEVIĆ (AK Stubaki), Zastava Yugo; 3. Antonio BROZ (AK Pula-Rovinj)
KLASA 2: 1.Sandi JUGOVAC, 2.Dario MUČNJAK (SAK Samobor), Citroen AX; 3. Albert IVANČIĆ (AK Istra racing team), Peugeot 106.
KLASA 3: 1. Goran SRUK, 2.Dorjano MILANOVIĆ ; 3.Bojan SABOVLJEV (AK RI Autosport), Opel Astra
KLASA 4: 1.Nino ANDREJEVIĆ; 2.Marko CAVOR (AKK Zanatlija), Zastava 850; 3. Iva PERUŠKO (AK Pula-Rovinj), Autobianchi A112
KLASA 5: 1.Tonko MUHOBERAC (AK Ragusa Racing) Zastava 750; 2. Davor ČOSIĆ; 3.Marko GEBAUER (AK Opatija) Peugeot 106
KLASA 6: 1.Darko JELAČA; 2. Branko MARIĆ; 3.Marino MILOKANOVIĆ (AK Skok Racing) Ford Fiesta ST.
KLASA 7: 1.Donald MILOKANOVIĆ (AK Skok Racing) Zastava 750; 2.Davor FABIJANČIĆ (AKK Zanatlija) Fiat Nova 500; 3.Danijel DOMINKO (AK Dubrava) Zastava Yugo.
KLASA 8: 1.Sanjin PRODAN; 2.Zoran VIDMAR; 3.Dejan KOPAJTIĆ
KLASA 9: 1.Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) Renault 5 GT Turbo, 2.Marin Jurčić (ASK Kastavac) Ford Focus; 3.Tomislav BERTEČIĆ (AK Dubrava) Fiat Uno Turbo

Autor: Racing.hr