Najava 5.Šibenski Autoslalom 2011

Najava 5.Šibenski Autoslalom 2011

0 440

Drugi dio sezone autoslaloma počinje ovog vikenda u Šibeniku natjecanjem pod nazivom „5.Šibenski Autoslalom 2011“ u organizaciji AK Mihovil iz Šibenika. Natjecanje će se održati u nedjelju 11.rujna na dionici javne ceste Podsolarje – Mandalina sa početkom u 10.30 sati(trening), dok je start prve vožnje predviđen nakon svečanog otvaranja natjecanja – u 13.00 sati.

Na natjecanje koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske kao i za Regionalno Prvenstvo – Regija JUG prijavilo se 81 vozačica i vozača koji nastavljaju borbu za bodove u nimalo lakoj sezoni.

Sezona koja je u odnosu na prethodnu „skraćena“ za dvije utrke, u svom drugom dijelu donosi čak četiri natjecanja u jednom mjesecu – stres test za vozače, mehaničare, šefove i ponajviše novčanike.

Nakon tri natjecanja u ukupnom poretku grupe serijskih automobila prvi je Sandi Jugovac (AK Istra Racing Team) sa sedam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Marka Mirosavljevića (SAK Samobor) i deset ispred trećeg Daria Mučnjaka (SAK Samobor).

Na čelnoj poziciji grupe sprint automobila nalazi se Nino Andrejević (AK Buzet Autosport) sa uvjerljivih 50 bodova. Drugi je Marino Milokanović (AK Skok Racing) sa 42 boda, te treći Darko Jelača (AK Mihovil) sa 25 bodova.
Vozače grupe sport automobila predvodi Dejan Kopajtić (AK Rijeka) – 52 boda, ispred drugoplasiranog Zorana Vidmara (AK Buzet Autosport) – 45 bodova i trećeplasiranog Donalda Milokanovića (AK Skok Racing) – 34 boda.

Autor: Iva Peruško