Nagrada Dubrovnika 2012. – Momorijal Željko Đuratović

Nagrada Dubrovnika 2012. – Momorijal Željko Đuratović

0 488

POTVRDA PRVAKA  U DUBROVNIKU

Završnica i ovogodišnje brdske automobilističke sezone pripala je Dubrovčanima. Autoklub „Dubrovnik racing“ organizira utrku međunarodnog i državnog prvenstva. „Nagrada Dubrovnika 2012 – Momorijal Željko Đuratović“ pod počasnim pokroviteljstvom dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića.

Utrka se boduje za Međunarodno regionalno i Državno prvenstvo hrvatske, Prvenstvo povijesnih vozila, Prvenstvo Crne Gore i Regije Jug HAKS-a. Prijavljen je  čak 81 vozač iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i  Mađarske. Hrvatskih vozača je 50 iz 18 klubova.

Za očekivati je da će novi državni prvaci mo potvrđeni. Dvostruki naslov i prije kraja sezone i to u kategoriji I turističkih automobila i grupi H/E1 osigurao je Riječanin Siniša Krainc, član AKK Šibenik. Za drugu poziciju generalke turističkih vozila borit će se Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac Gerovo) i Robert Bradarić (Solin). Muhvić je na korak do naslova državnog prvaka grupe N, gdje za preostale dvije stepenice pobjedničkog postolja sezone još uvijek izgleda imaju Đivo Franić (Dubrovnik racing) i Kristian Marinić (Petar Klepac). No, još dvojica imaju žarku želju biti brzi u Dubrovniku – vozači domaćina Maro Slade i Damir Mašić u prestižnim „Mitsubishi Lancerima“.

Dubrovčani će po svemu sudeći državnog prvaka imati u grupi A/SP. Taj laskavi naslov smiješi se Hrvoju Čikoru, a izglede za visok plasman sezone imaju i Saša Černeka (Petar Klepac) i mladi as Ivan Pulić (Dubrovnik racing), koji se vrhunskim rezultatom ove sezone potvrdio na kružnom talijanskom „Clio Cupu“.

Dubrovčani su uložili puno truda za pripremu utrke, ali očito će na domaćem terenu proslaviti novi, još jedan u nizu naslova ekiopnih prvaka. Pored toga u brojnim se klasama hrvatskog prvenstva odlučuje upravo na krajnjem jugu Hrvatske o poretku od prvog do trećeg mjesta ovogodišnje sezone.

Tehnički prijam i verifikacija je u subotu od 8 do 10 sati u ACI Marini Miho Pracat – Komolac. Prvi je trening istoga dana u 12,30 sati, , a drugi u 15 sati. Sutradan u nedjelju 14. listopada start prve utrke je  u 12 sati. Svečano proglašenje rezultata je u 19 sati.

(m) (foto GP)