Na Učki se sljedeći vikend vozi treća utrka sezone

Na Učki se sljedeći vikend vozi treća utrka sezone

0 559

U Voloskom nadomak Opatije novinarima je najavljena predstojeća automobilistička manifestacija na Kvarneru. Međunarodnom auto utrkom “Učka 2011.” nastavlja se ovogodišnje domaće prvenstvo na brdskim stazama, a nositelj organizacije je Autoklub “Zrinski” iz Čabra.
– Do sada smo bili stradicionalni organizatori brdske utrke u okolici Čabra, međutim zbog težeg oštećenja kolnika na dionici Smrečje – Tršće morali smo potražiti alternativno rješenje. Pronašli smo ga u realizaciji jedne kultne brdske utrke u nas – usponu na Učku s kvarnerske strane. Ovoga puta naši su partneri i vjerni suradnici autoklubovi “Opatija Motorsport” i “Matulji racing”, te Automobilistički savez Primorsko-goranske županije kao suorganizatori, kazao je u vološćanskom caffe baru “Kon Tiki” Rajko Mulac, sportski direktor čabarskog kluba.

Utrka na Učku, koja će se održati u subotu 25. lipnja, treća je ovosezonska utrka poslije Skradina i Malačke, a uz Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske boduje se i za državno Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a, te Prvenstvo Primorsko-goranske županije.

– Prijave se upravo zaključuju. Pristiglo ih je 60-tak, a očekujemo poštom još desetak iz Zagreba i Dalmacije. Utrka se vozi u subotu 25. lipnja, a dan ranije u Matuljima će se odvijati prijem vozača i vozila kod bivšeg restauranta Turist. Posebna atrakcija zasigurno će biti prvi nastup Formule 3000 na stazi Učka a za upravljačem prestižne formule “Reynard Zytec ClL” naći će se mađarski as Laszlo Szasz koji je ove sezone na našim stazama već upisao dvije “generalke” – istakao je Igor Puž, predsjednik AK “Opatija Motorsport”, ali i predsjednik Mjesnog odbora Veprinac-Učka iz kojeg utrka i starta.
Vozit će se na dionici od Veprinca stazom dugom 3.790 metara koja je gotovo u cijelosti renovirana i prekrivena novim asfaltom.

Uz Mađara favoriti za najviši plasman su domaći asovi u formulama – iskusni i trofejni Niko Pulić (Dubrovnik racing) i mladi Riječanin Dino Butorac (Matulji racing), te u kategoriji turističkih automobila još jedan Riječanin, ove godine već dva puta pobjednik i aktualni državni prvak Siniša Krainc (Klek Ogulin) kojem će se prema najavama suprotstaviti Solinjanin Robert Bradarić.

Očito je da će ovogodišnja Učka obilovati zanimljivim dvobojima pa je vrijedno rezervirati blagdanski vikend za posjet planinskom zaleđu Opatije. Ulaznice su po 20 kuna, a organizatorima su značajnu pomoć pružili gradovi Opatija i Čabar, Primorsko-goranska županija i sponzor “Texaco”.

Zbog odvijanja natjecanja u subotu 25. lipnja od 7,30 do 19 sati biti će zatvorena županijska cesta od Veprinca do Učke, a program natjecanja predviđa dva treninga od 9 sati , a prva od dvije bodovne vožnje uslijediti će u 13,45 sati.