Na startu sezone 63 vozača

Na startu sezone 63 vozača

0 410

Treću godinu zaredom Skradin je ovog vikenda domaćin otvorenja sezone brdskih auto utrka. Auto karting savezu Šibensko-kninske županije, organizatoru „7. nagrade Grada Skradina 2013.“ pristigle su 63 prijave među kojima je i jedna iz Bosne i Hercegovine. Utrka se boduje za Međunarodno regionalno Prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo Hrvatske u kategoriji I, Prvenstvo povijesnih automobila i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija). Uz Županijski automobilistički savez suorganizatori su Auto karting klub Šibenik, AKK Rogoznica i AKK Gulin Servis Centar, a pokrovitelji Poglavarstvo Grada Skradina i Goran Pauk, šibensko-kninski župan.

Već na otvorenju sezone očekuje se vrhuni ogled ponajboljih hrvatskih asova posebno u najjačim automobilima. Izgledan je i nastup trostrukog državnog prvaka i prošlogodišnjeg nositelja Zlatne kacige HAKS-a riječkog asa koji odnedavno živi u Dubrovniku a vozi za AKK Šibenik Siniše Krainca u njegovom legendarnom „Ford Escortu RS Cosworthu“. U identičnom automobilu trebao bi mu se suprotstaviti iskusni i trofejni Solinjanin Robert Bradarić, dok će se u istoj klasi pojaviti i Zagrepčanin Dejan Dimitrijević ( Zagreb racing team, VW Golf IV), Petar Dajak (Ragusa racing Mokošica, Audi 2.0), Tonči Nazor (Oneum Omiš, BMW M3) i Mađar Istvan Kavecz koji za upravljačem „BMW E90“ brani boje ekipnih državnih prvaka Autokluba Dubrovnik. Među ovom šestoricom treba tražiti prvog ovogodišnjeg pobjednika brdskog prvenstva u nas.

Prijavljeno je mnogo novih vozača iz 27 klubova, među kojima prednjače oni iz Dalmacije, posebno Dubrovnika, Šibenika i Omiša.

Sportski radnici više srednjedalmatinskih klubova okupljenih u županijskom savezu pripremili su stazu dugu 3.387 metara čiji je start gotovo u centru grada kod mosta.Subotnji program predviđa verifikaciju vozača i tehnički prijem vozila od 12 do 16 sati, a pd 16,30 i dva slobodna treninga. Službeni treninzi voze se u nedjelju 5.svibnja od 9,30 sati, a prva od dvije bodovne vožnje starta u 13,30 sati. Proglašenje najuspješnijih je oko 18 sati. (m)