Na regionalnu utrku u Puli prijavljeno 42 vozača

Na regionalnu utrku u Puli prijavljeno 42 vozača

0 523

U subotu na ravnom dijelu ceste Svetog Petra u smjeru Velog vrha, auto klub Pula-Rovinj organizira posljednju regionalnu autoslalom utrku sezone. Ujedno, riječ je o prvoj autoslalom utrci u Puli koja se boduje za prvenstvo regije Zapad.

Na natjecanje pod nazivom „1. Nagrada Puljanka 2011.“ prijavilo se 40 vozača i dva predvozača. Oni će snage odmjeriti na ćunjevima isprepletenoj stazi dužine 1.050 metara.

– Raduje nas velik broj prijavljenih natjecatelja, što je dokaz da je autoslalom i dalje itekako popularna disciplina. Na organizaciju smo se odlučili kako bismo našoj trofejnoj vozačici Ivi Peruško, koja je već osigurala novi naslov prvakinje Hrvatske, omogućili nastup pred domaćom publikom. Osim nje, nastupit će i naš bivši član Saša Radola koji će među ćunjevima juriti u kartingu, izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare direktor utrke Aleksandar Rajkov dodavši kako će na pulskoj utrci odlučivati pojedini naslovi prvaka regije Zapad.

– Sretna sam što ću po prvi puta utrku voziti u svom rodnom gradu. Nadam se dobrom odazivu publike i promociji ovog sporta koji je nezasluženo medijski slabo zastupljen. Također, želja mi je da autoslalom Puljanka postane tradicija u našem gradu. – rekla je vozačica AK Pula-Rovinj Iva Peruško.

Tajnik auto kluba Pula-Rovinj Boris Siljan istaknuo je kako su poduzete sve mjere sigurnosti kako bi se zaštila publika i natjecatelji.

– Prostor za gledatelje biti će smješten samo s desne strane trkališta, čime će se izbjeći opasna pretrčavanja. Ulaz je besplatan, a nadamo se dobroj posjećenosti, kazao je Siljan.

Regulacija prometa

U subotu od 8 do 18 sati za sav promet biti će zatvorena cesta Svetog Petra od Rive prema Partizanskom putu. Promet na paralelnoj Kolodvorskoj ulici (uz veslački klub) prema Rivi odvijat će se normalno.

Program

10,00-11,30 sati – Trening
11,45 sati – Svečanost otvaranja natjecanja
12,15-13,30 sati – Prva vožnja
13,50-15,10 sati – Druga vožnja
15,30-17,00 sati – Treća vožnja
18,00 sati – Podjela priznanja

Autor: Krešimir Tadijić