Na karting stazi u Novom Marofu vozi se

Na karting stazi u Novom Marofu vozi se

0 510

PRETPOSLJEDNJE NATJECANJE SEZONE

Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu je u završnici. Preostaju u slijedeća dva vikenda još dva odlučujuća natjecanja, oba na zatvorenim karting stazama. Samo tjedan poslije nastupa na krajnjem jugu Hrvatske slalomaši ovaj vikend, točnije u subotu 29. rujna sele u sjevernu Hrvatsku. Na karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu zagrebački Autoklub „INA“ organizira već tradicionalno natjecanje pod nazivom „INA Nagrada 2012.“. Uz bodove državnog prvenstva vozi se i za Prvenstvo Lige Sjever i Prvenstvo Zagreba.<7p>

Organizatoru je pristiglo 69 prijava iz 18 klubova, među kojima na žalost nema niti jedne prijave iz Dalmacije. Prije sedam dana u Mokošici je vozilo 13 vozača sa krajnjeg Juga, a eto u Novi Marof ne stiže nitko. Najzastupljeniji su vozači Lige Sjever – 50 iz 14 klubova, dok iz Istre i sa Kvarnera stiže 19 vozača iz četiri kluba.

DONALD I NINO – KOME TREĆA U NIZU ?

U Novom Marofu voziti će se za svaki bod. Svaki je važan u različitim konkurencijama. Favorite je teško definirati, karting staza i drugačija konfiguracija od „uličnih“ vožnji može biti odlučujuća. Posljednje dvije „generalke“ osvojio je mladi istarski as Donald Milokanović (Skok racing), a prije njega isto dva naslova zaredom bila su vodećeg grupe III sportskih automobila još jednog istarskog virtuoza Nina Andrejevića koji brani boje AK Opatija. Matematički obojica su još u igri za naslov prvaka Hrvatske. Tek po subotnjoj vožnji situacija bi mogla biti čišća u korist jednog od njih dvojice. Može im se priključiti i najtrofejniji slalomaš Dejan Kopajtić (Rijeka).

Andrejević je već „zakapario“ jedan naslov – prvaka HAKS-a među juniorima, a o nastupima obojice ovise i klupski rezultati. Naime favoriti za ekipni naslov su AK Skok racing iz Brtonigle i AK Opatija. Brtonižani su bodovima posljednja dva natjecanja odmakli još uvijek dostižnih 13 bodova. I treći su u igri – nekadašnji višestruki prvaci AK Rijeka. Njihov zaostatak za Opatijcima je neznatan – samo četiri boda.

NOVA PRVAKINJA NA SCENI

U grupi I serijskih automobila Goran Sruk (Stubaki) čuva prednost, a bodovna izjednačenost je karakteristika preostale dvojice pretendenata na jednu od stepenica završnog pobjedničkog postolja. Dorijano Milanović (Istra racing team) i Goran Laušin (Samobor) vode tu borbu.

Još jedan brtoniški vozač, višestruki prvak Marino Milokanović (Skok racing) i sa propuštanjem nastupa u Mokošici čvrsto drži vodeću poziciju grupe II sprint automobila. Teorijski još ga uvijek mogu ugroziti drugoplasirani Davor Ćosić (Dubrava) i treći Marko Gebauer (Opatija).

Slalom će ove godine poslije višegodišnje dominacije Alenke Jurašić (RI autosport) i Ive Popović (Pula-Rovinj) koje su privremeno izvan staza, dobiti novu prvakinju. Ta se laskava titula sada smiješi Ameri Agić (Sesvete).

Uzbuđenja u Novom Marofu neće nedostajati. Žestoka se borba očekuje i u svakoj od devet klasa. Subotnji program počinje u 7 sati verifikacijom i tehničkim prijemom, nastavlja se treningom u 9 sati, a prva od tri bodovne vožnje na rasporedu je u 12 sati. Rezultati će biti proglašeni oko 17 sati uz dodjelu počasnih nagrada. (m)