Na Beogradskom Rally-u 11 Hrvatskih Posada

Na Beogradskom Rally-u 11 Hrvatskih Posada

0 559

Hrvatsko državno prvenstvo, poslije otvorenja sezone u Kumrovcu, nastavlja se u Srbiji. Naime, poslije više od dva desetljeća na jednom rallyu u Srbiji naći će se čak 11 hrvatskih posada što će sudjelovati među 43 prijavljene na „4. Beogradskom rallyu – Memorijal Mirko Martinović“ čiji je organizator Autoklub „MM Power“. Beogradski rally odvijati će se na dionici dugoj 224,47 km uz osam brzinskih ispita na tri lokacije ukupne duljine 68,68 km. Vozi se okolicom Beograda na poznatim automobilističkim destinacijama Avale i Košutnjaka.

Hrvatski auto i karting savez u ovogodišnji kalendar Prvenstva u rallyu uvrstio je dva natjecanja izvan Hrvatske i to Beogradski rally u Srbiji i Saturnus rally u Sloveniji, a osnovom nedavno potpisanog sporazuma o suradnji sa susjednim automobilističkim sportskim savezima.Dvije hrvatske posade koje su na listi prijava u krugu su favorita za pobjedničko postolje. Prije svega višestruki državni prvaci Zagrepčani Juraj Šebalj i Toni Klinc (Mitsubishi Lancer EVO IX), članovi AKK Sveta Nedjelja propustili su uvodni domaći nastup u Kumrovcu, a bodovnu prednost pobjedom na otvorenju sezone su stekli Porečanin Danijel Šaškin i Zagrepčanin Damir Bruner (Mitsubishi Lancer EVO X), članovi porečkog Autokluba „D.T.“. Prilika je to međusobnog ogleda poslije niza godina i to na ino terenu, ali i znak prestiža u međunarodnoj konkurenciji.

Među hrvatskim posadama vrijedi izdvojiti i državnog prvaka iz 2011. Riječanina Davora Mihelića koji će uz suvozača Matea Butorca, kao posada AK Opatija Mortorsport nastupiti u „Citroenu C2R2“. Pored većine domaćih posada i hrvatskih vozača nastupaju i predstavnici Italije i Švedske. Verifikacija vozača i tehnički prijam vozila je na Beogradskom sajmu u subotu, 27.travnja od 10 sati, a start uoči prvog brzinca u 19 sati. Poslije cjelodnevne vožnje u nedjelju pobjedničku se posadu očekuje na cilju u 18,30 sati. (m)