MOTO GP na hrvatskim TV ekranima

MOTO GP na hrvatskim TV ekranima

0 530

   Prije nepunih godinu dana novinske stupce punile su vijesti o nezainteresiranosti nacionalne hrvatske i javne televizije (HTV) za prijenose formule 1 za hrvatske ljubitelje oktanskog cirkusa broj 1. I kada je gotovo sve bilo izgubljeno senzacionalno je odjeknula vijest da je prava za prijenose F1 za Hrvatsku otkupila tvrtka „Kreator“ d.o.o. na čijem je čelu mladi poduzetni 30-godišnji Davorin Štetner, postavši tako najmlađi vlasnik prava prijenosa F1 za neku zemlju u svijetu.

I tako smo ove godine mogli pratiti jednu od zanimljivijih sezona F1 posljednjih godina. Ali ovaj poduzetni mladi čovjek nije stao na tome. U međuvremenu je otkupio i prava prijenosa jedriličarske Volvo Ocean Race, ali i….

– Nakon što smo učinili gotovo nemoguće i ishodili prava na Formulu 1 sada dobivamo najprestižniju stvar u moto svijetu. Na tri smo godine otkupili prava prijenosa MotoGP nakon višemjesečnih pregovora s Domom, tvrtkom vlasnicom svih medijskih prava MotoGP – kazuje ozarena lica Štetner.

Poslije nekoliko godina izbivanja MotoGP s hrvatskih malih ekrana ipak se vraćaju kraljevske klase svjetskog motociklizma na ekrane. Trenutno se vode pregovori sa nacionalnim TV kućama kako bi MotoGP bio dostupan najširem krugu ljubitelja brzina i vjeruje se da će se u tome i uspjeti.

Mali ekrani u 2012. a i dalje biti će tako češće gledani upravo od onih koji ne propuštaju oktanske sportove. Zahvaljujući „Kreator Grupi“ i Davorinu Štetneru, odnedavno i novom članu Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza, češće ćemo „visiti“ pred ekranima. Čekano – konačno dočekano. Hrvatska se tako vraća u društvo velikih svjetskih sila, ako ne utrkom ono prijenosima MotoGP i F1 „cirkusa“. (m)

SIMILAR ARTICLES

0 519