MLADINA PONOVO DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA

MLADINA PONOVO DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA

0 489

MOTOKROS

U subotu i nedjelju, 2. i 3. lipnja MX3 svjetsko prvenstvo zajedno s WMX – prvenstvom svijeta za žene na Mladini kod Jastrebarskog

ŠTO I KOLIKO MOGU NAŠI ŠIPEK I LELJAK ?

Na najboljoj i najpopularnijoj hrvatskoj stazi Mladina, kod Jastrebarskog, bit će održana priredba svjetskog prvenstva u motokrosu. Jaskanci su u svojoj bogatoj povijesti organizirali čak 27 natjecanja na najvišoj svjetskoj ili europskoj razini.

Pokrovitelj novog motokros spektakla u Hrvatskoj bit će Boris Šprem, predsjednik Sabora Republike Hrvatske, a glavni sponzor INA – Industrija nafte. Pokrovitelji su: Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko. U organizaciju je uključen niz znanih imena iz društvenog, gospodarskog i političkog života Hrvatske, pa je tako predsjednik Počasnog odbora Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, a predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Penić, čovjek koji je dugi niz godina na čelu najvećih priredbi u motokrosu na Mladini. Direktor projekta je neumorni Ivan Lafter, čovjek uz motokros od prvih dana staze Mladina, još davne 1979. godine.

Staza, u koju su Jaskanci puno uložili, potpuna je novost, njezin re-dizajner i menadžer, Englez Paul Ogorman, već je stigao i sudjeluje u završnom dotjerivanju, pa čak se i dobrovoljnim radovima pomaže u njezinom uređenju i ukrašavanju.

GOTOVO   100 PRIJAVLJENIH

U MX3 kategoriji svjetskog prvenstva prijavljeno je 58 vozača iz 21 zemlje. Dolaze svi najbolji, oni koji se bore za naslov; vodeći ukupno ove sezone, Austrijanac Matthias Walkner (KTM), njegov sunarodnjak Gunther Schmidinger (Honda), finski rutiner Antti Pyrhonen (Honda), koji su na drugoj i trećoj poziciji, pa Čeh Martin Michek (KTM), Slovenac Klemen Gerčar (Honda) i mnogi drugi …

Biti će to još jedan velik izazov za „Letećeg Zagorca“ Nenada Šipeka (Yamaha), najboljeg hrvatskog vozača svih vremena, jer o jačini ovog natjecanja svjedoči podatak da Šipek na prethodnoj priredbi u talijanskom Arcu, jedinoj na kojoj je on dosad nastupio, s ukupno 28. mjestom nije uspio osvojiti bodove. Ali, Šipek na Mladini uvijek slovi za jednog od favorita, bez dvojbe! Domaćini očekuju puno i od svog velikog pojačanja ove sezone, Marka Leljaka (KTM), koji je također uvijek dobar na Mladini,a trenutno i vodeći u domaćem prvenstvu, ispred Šipeka.

ELITA SVJETSKIH PROFESIONALKI PRVI PUTA U HRVATSKOJ

Djevojke, po prvi put u Hrvatskoj na natjecanju za WMX – Prvenstvo svijeta, predvodi sjajna Talijanka Chiara Fontanesi (Yamaha), gotovo nepobjediva ove sezone. Glavne suparnice bit će joj sunarodnjakinja Francesca Nocera (KTM), Nizozemka Britt van der Wekken (Honda) i Irkinja Natalie Kane (KTM). Jedina hrvatska profesionalka, Snježana Debelić, na žalost ozlijedila se na prošloj priredbi u Arcu, potom operirana u Lovranu i slijedi joj dugo mirovanje. Prijavile su se 32 vozačice iz 12 zemalja.

15. TROFEJ EUROHERC

Uz svjetsko prvenstvo, u Domu motokrosa na Mladini, u nedjelju 3. lipnja bit će održano svečano proglašenje najboljih motociklista u Hrvatskoj u 2011. godini – za prestižni, jubilarni 15. „Trofej Euroherc“ s mnoštvom prigodnih priznanja. U anketi koja se već 15 godina u kontinuitetu provodi u Hrvatskoj i raritetna je u tom pogledu, svoj su glas za najbolje motocikliste po prvi puta dali i članovi Redakcije www.riautosport.hr Miroslav Krpan i Goran Petrović.

POPULARNE CIJENE ULAZNICA

Ulaznice za MX3 & WMX Prvenstvo svijeta na Mladini bit će po popularnim cijenama – za subotnja kvalifikacijska natjecanja po 20,00 kuna, a za nedjeljne finalne utrke 40,00 kuna.

SATNICA:

Subota, 2. lipnja 2012.

Od 10,00 sati – slobodni treninzi

MX3 kvalifikacije, skupina A – 15,00 sati

MX3 kvalifikacije, skupina B – 15,30 sati

WMX (žene) – kvalifikacijska utrka – 16,30 sati

Nedjelja, 3. lipnja 2012.

Zagrijavanja od 10,00 sati

Svečano otvaranje natjecanja – 12,00 sati

Prva utrka WMX – žene – 12,30 sati

Prva utrka MX3 – 13,30 sati

Druga utrka WMX – žene – 15,30 sati

Druga utrka MX3 – 16,30 sati

Proglašenje pobjednika u obje konkurencije je nakon druge utrke.

Pripremio: Zvonimir ZMAIĆ

SIMILAR ARTICLES

0 109